نيروي دريايي چين ماموريت جديدي را براي تامين امنيت کشتيهاي تجاري که از ابهاي ناامن ساحلي سومالي و خليج عدن عبور مي کنند، اغاز کرد.
ناوگان جديد نيروي دريايي چين که روز پنجشنبه از بندر نظامي هينان عازم خليج عدن شد جايگزين ناوگان چهارم نيروي دريايي اين کشور خواهد شد که از چندي پيش در اين منطقه مستقر شده است.
ناوگان جديد چين شامل يک ناوشکن موشک انداز، يک کشتي تدارکاتي، يک رزمناو موشک انداز و شماري از نظاميان نيروي دريايي چين است که در ماموريت جديد خود با دزدان دريايي که در سواحل سومالي و خليج عدن فعاليت مي کنند مبارزه خواهد کرد.
بسياري از کشورهاي جهان براي مقابله با پديده نگران کننده دزديهاي دريايي نيرو
و تجهيزات در اين منطقه از شاخ افريقا مستقر کرده اند اما مقامات دولت انتقالي سومالي معتقدند از زماني که کشتيهاي جنگي کشورهاي خارجي براي مقابله با دزدان دريايي در سواحلي سومالي و خليج عدن مستقر شده اند، دزديهاي دريايي حالتي پراکنده تر پيدا کرده و به ديگر مناطق نيز سرايت کرده است.
دزدان دريايي فعال در ابهاي ساحلي سومالي و خليج عدن در شاخ افريقا تا کنون دهها کشتي خارجي را ربوده اند و ميليونها دلار از شرکتها و صاحبان کشتيهايي که ربوده اند باج گرفته اند. در حال حاضر نيز بيش از ده کشتي با دويست ملوان همچنان در اسارت دزدان دريايي هستند.
بر اساس امار و ارقامي که اداره دريايي بين المللي مستقر کرده است دزدان درايي در سواحل سومالي و خليج عدن در سال دو هزار و نه به دويست و چهارده کشتي حمله کردند و چهل و هفت کشتي را ربودند که اين رقم نيمي از دزديهاي دريايي را در سراسر جهان تشکيل مي دهد.
افزايش دزديهاي دريايي در سواحل اين کشور به طور مستقيم با جنگ داخلي و ناامني در اين کشور ارتباط دارد.
به گزارش خبرگزاري شينهوا، سومالي واقع در شاخ افريقا از سال هزار و نهصد و نود و يک و درپي سرنگوني دولت محمد زياد باره درگير جنگ داخلي است. ناامني و هرج و مرج در سومالي پس از ان تشديد شد که دو سال پيش نيروهاي دولتي با حمايت ارتش اتيوپي شبه نظاميان اسلامگراي وابسته به دادگاههاي اسلامي را از مناطقي که تصرف کرده بودند بيرون راندند.