خبرگزاري فرانسه امروز (چهارشنبه) در گزارشي يادآور شد، درحالي که يک سال از اخراج سازمانهاي کمک رساني از دارفور مي گذرد، هيچ فاجعه انساني در اين منطقه واقع در غرب سودان رخ نداده است.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا به نقل از خبرگزاري فرانسه، در حالي که يک سال از زمان اخراج سازمانهاي کمک رساني غير دولتي در سودان مي گذرد، منطقه دارفور واقع در غرب سودان شاهد هيچ فاجعه اي نبوده است و هزاران نفر از مردم اين منطقه از کمک هايي استفاده مي کنند که سازمانهاي دولتي سودان به آنها ارائه مي دهند.
روز چهارم مارس (13 اسفند) سال گذشته ميلادي ، ديوان کيفري بين المللي حکم بازداشت "عمر البشير"، رئيس جمهوري سودان را به اتهام جنايت هاي جنگي در دارفور، صادر کرد تا وي اولين رئيس جمهوري در جهان باشد که در زمان رياستش حکم بازداشت وي صادر مي شود.
دولت سودان بلافاصله پس از صدور اين حکم، 13 سازمان بزرگ کمک رساني فعال در دارفور را به اتهام جاسوسي و ارائه اطلاعات نادرست به ديوان کيفري بين المللي از اين کشور اخراج کرد.
اخراج اين سازمانهاي کمک رساني،آژانس هاي سازمان ملل را از همکاري شرکاي اصلي اش براي توزيع کمک ها محروم کرد و سازمان ملل در آن زمان اعلام کرد که به علت اخراج اين 13 سازمان، جان بيش از يک ميليون نفر در معرض خطر قرار مي گيرد.
"توبي لانزر"، رئيس عمليات کمک هاي بشردوستانه سازمان ملل در دارفور گفت: ما به شدت از اخراج اين سازمانها احساس نگراني مي کرديم، زيرا شرکايي براي توزيع غذا ميان 1/1 ميليون نفر و همچنين ارائه کمک هاي بهداشتي به 6/1 ميليون نفر ديگر را از دست داده بوديم.
اما پس از آن ، آژانس هاي کمک رساني سازمان ملل از کارمندان محلي که با سازمانهاي اخراج شده کار مي کردند، کمک گرفتند و ارتباط با دولت سودان براي پشت سر گذاشتن بحران انساني بيشتر شد.
"لانزر" گفت: پس از اخراج سازمانها ، دولت سودان در توزيع کمک ها مشارکت فعالي داشت و بخش بزرگي از ماموريت سازمانهاي اخراج شده را بر عهده گرفت.
"البشير" در هنگام اخراج اين 13 سازمان تاکيد کرد که روند ارائه کمک هاي بشر دوستانه را طي يک سال "سوداني" خواهد کرد که اين امر نگراني هايي را درباره اخراج سازمانهاي جديد و تفکيک اردوگاههاي پناهندگان ايجاد کرده بود.
اما "عبدالباقي جيلاني"، وزير مشاور دولت سودان گفت: سوداني کردن روند ارائه کمک ها به معناي اخراج سازمانهاي بين المللي که در دارفور کار مي کنند، نيست و ما فقط مي خواهيم قدرت سازمانهاي سودان را افزايش دهيم.
"لانزر" نيز افزود: اخراج تعدادي از سازمانهاي کمک رساني موجب شد تا به شکل جدي تري با دولت سودان همکاري کنيم که اين امر از وقوع هرگونه فاجعه اي در دارفور جلوگيري کرد.
اما صدور حکم بازداشت "البشير" عاملي شد تا کارمندان خارجي سازمانهاي کمک رساني و بويژه فرانسوي ها در دارفور ربوده شوند و اين مساله فعاليت کارمندان سازمانهاي کمک رساني را با محدوديت هايي رو به رو کرد.
"صالح الدباکه"، سخنگوي سازمان صليب سرخ در خارطوم گفت: آنچه که برروند فعاليت ما تاثير گذاشت، اخراج سازمانهاي کمک رساني نبود، بلکه ربودن کارمندان سازمانهاي کمک رساني بود.
صليب سرخ نيز 4 ماه پيش، پس از ربوده شدن يکي از کارمندانش ، حجم عمليات خود را در دارفور کاهش داده است.
دارفور منطقه اي نيمه صحرايي است که از سال 2003 شاهد جنگ داخلي بوده است و تعداد ساکنان آن نيز حدود 8 ميليون نفر است که 7/2 ميليون نفر آنها آوارگاني هستند که نيازمند دريافت کمک مي باشند.