شبکه تلويزيوني فرانس 24روز چهارشنبه در گزارشي اعلام کرد در جريان قحطي دهه 80 در اتيوپي ، ميليون ها دلار کمک هاي بين المللي صرف هزينه هاي تسليحاتي براي شورشيان شد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا ، شبکه تلويزيوني فرانس 24 افزود: بر اساس نتيجه تحقيقاتي که توسط شبکه تلويزيوني بي بي سي انجام شده است ، در جريان قحطي دهه هشتاد ميلادي در اتيوپي، ميليون ها دلار کمک هاي بين المللي که براي قربانيان اين واقعه اختصاص داده شده بود، توسط شورشيان در اين کشور آفريقايي صرف خريد تسليحات شده است.
بر اساس سخنان شورشيان سابق اتيوپي و مدارک موجود سازمان اطلاعات مرکزي آمريکا،
"سيا" ، رهبران شبه نظامي به عنوان بازگان در جلسه گروه هاي بشر دوستانه که به منظور کمک به مردم قحطي زده به اين کشور آفريقايي سفر کرده بودند، شرکت کردند.
بر اساس ارزيابي سازمان سيا که در سال 1985 ميلادي از واقعه مذکور به عمل آمده بود، برخي از کمک هاي نقدي که به منظور کمک به قحطي زدگان توسط سازمان هاي شورشي و به واسطه اعتبار آنها جمع آوري شده بود، بدون شک صرف هزينه هاي نظامي شده است.
بي بي سي به نقل از "ماکس پبردي " فعال در زمينه کمک هاي بشر دوستانه در همين خصوص گفت : وي شخصا 500 هزار دلار به منظور کمک به مردم اتيوپي در سال 1984 ميلادي جمع آوري کرده بود، تا با آن از بازرگاناني که فکر مي کرد واقعا بازرگان هستند ، گندم خريداري کند.
اين درحالي است که بازرگاني که پبردي با او معامله کرده بود، در حقيقت شخصي به نام "جبرام الدين آرايا" بود که در حقيقت يي از اعضاي ارشد جبهه آزادي مردم تيگراي "تي پي ال اف" بود.
آرايا اعتراف کرده است که به وي لباس هايي داده شده است تا خود را به شکل يک بازرگان مسلمان درآورد، چرا که اين روش حقه و ترفندي بود که براي سازمان هاي غير دولتي به کار گرفته مي شد.
وي همچنين اعتراف کرده است پولي را که در ازاي فروش گندم در يک معامله ساختگي به دست آورده بود، به رهبران جبهه آزادي مردم تيگراي "تي پي ال اف" از جمله شخص "ملس زيناوي" که بعدها در سال 1991 ميلادي به سمت نخست وزيري اتيوپي رسيد، داده بود.
اين درحالي است که بر اساس تحقيقات بي بي سي ، دفتر "ملس" از اظهار نظر در خصوص اين مورد خودداري کرده است.
از سوي ديگر "آره گاي برهه" فرمانده اسبق "تي پي ال اف" نيز که اکنون در کشور هلند در تبعيد به سر مي برد، در همين خصوص اعلام کرده است که 95 درصد از مبلغ يکصد ميليون دلاري که در سال 1985 ميلادي به دست "تي پي ال اف" رسيد، صرف خريد تسليحات و تشکيل يک حزب تندرو در داخل جنبش شد.
وي همچنين در خصوص کاري که با عاملان کمک هاي بشر دوستانه شده بود تصريح کرد:
" عاملان کمک هاي بشر دوستانه در آن زمان فريب خوردند."
گفتني است که بر اثر قحطي سال 1984 ميلادي در کشور اتيوپي، يک ميليون تن از مردم اين کشور جان خود را از دست دادند و اصلي ترين دليل اين امر هم سياست هاي غلط به کار گرفته شده از جانب حکومت نظامي وقت اتيوپي بود که در نهايت در سال 1991 ميلادي سرنگون شد.