تهديدات کشورهاي غني به توقف حمايت هاي خود از بيماران مبتلا به ايدز در آفريقا به سبب بحران جهاني اقتصاد، نگراني هاي زيادي را براي اين افراد به وجود آورده است.
به گزارش شبکه تلويزيوني الجزيره خبرنگار اين شبکه در گزارشي از آفريقاي جنوبي با اشاره به آمار بيست ميليوني مبتلايان به ايدز در قاره آفريقا به گفتگو با برخي بيماران مبتلا به ايدز پرداخت. يکي از اين مبتلايان مي گويد: من اولين کسي بودم که عليه شرکت هاي داروسازي براي پايين آوردن قيمت داروهاي ايدز شکايت کردم و پس از آن دارو فراوان شد و قيمت آن نيز کاهش يافت.
در ادامه گزارش امده است: با اين حال هنوز بسياري از آفريقايي ها به آساني به داروهاي ايدز دسترسي ندارند.
اين بيماري فقط در سال دو هزار و هشت يک و نيم ميليون نفر را در قاره آفريقا به کام مرگ فرستاده است.
مدير يکي از بيمارستان هاي درمان بيماران ايدزي مي گويد: دسترسي بيماران به داروها به مکان اقامت آنها بستگي دارد. وسايل درماني براي کساني که در شهرهاي بزرگي مثل ژوهانسبورگ زندگي مي کنند فراهم است اما آنهايي که در روستاها زندگي مي کنند به سادگي به داروها دسترسي ندارند. مردم هنوز کاملا به کمک هاي دولتي وابسته هستند.
هر چند داروهاي ايدز کمکي به از بيم بردن و درمان کامل اين بيماري نمي کنند و صرفا سرعت شيوع ويروس آنرا در بدن کاهش مي دهند اما نبود اين داروها نيز باعث افزايش قربانيان اين بيماري کشنده مي شود.
فرانسوا وينتر پزشک متخصص در يک مرکز ويژه بيماري هايي که از طريق تماس جنسي انتقال مي يابند مي گويد: آخرين آمارها نشان مي دهد کشورهاي آفريقايي فقط بيست درصد از اموال مورد نياز برنامه مبارزه با ايدز را تامين مي کنند. کشورهاي مختلف با يکديگر فرق دارند. کشورهايي مثل موزامبيک و مالاوي کاملا به حمايت هاي بين المللي وابسته هستند ولي کشورهاي مثل بوتسوانا و آفريقاي جنوبي مي توانند به خودشان تکيه کنند.