يک انديشمند آفريقاي جنوبي روز پنجشنبه در گفت وگو با ايرنا نام گذاري هفته وحدت از سوي امام خميني (ره) را يک اقدام انقلابي رهايي بخش خواند و گفت: تنها راه رهايي از يوغ هاي بشري در عصر بندگي هاي زميني، براي مسلمانان حفظ وحدت است.
"امام سيد سعيد محمد" افزود: اسلام يعني تسليم در برابر پيام قرآن که از طريق پيامبر رحمت بر بندگانش ابلاغ شد، لذا مسلماناني که به پيام قرآني وحدت تن ندهند، قطعا بايد منتظر سرنوشت تاريخي و اجتماعي تلخ ناشي از تفرقه باشند که امروزه دامنگير جامعه اسلامي شده است.
وي وحدت را يک اصل زيربنايي فلسفه اجتماعي دانست و اظهار داشت: انسان هاي اوليه علاوه بر بکار گيري عقل، با وحدت اجتماعي توانستند بر چالش ها فائق آيند، لذا در عصر حاضر که ابرقدرت ها با ابزارهاي نوين بر انسان هاي آزاده هجمه مي آورند، مسلمانان آزاده جهان نيز با استعانت از عقل، حفظ وحدت دروني و توکل بر خدا مي توانند بر همه مصائب و به ويژه بر شيطنت هاي تفرقه افکنانه دشمنان اسلام فائق آيند.
امام سعيد وضعيت اجتماعي امروز مسلمانان جهان را اسف بار توصيف کرد و گفت: دشمن دشمن است و از آن انتظاري نيست ولي مسلمانان بايد اصل اخوت دروني و هشياري در برابر توطئه هاي دشمنان را از ياد نبرند، چرا که بيشتر به همين دليل است که مسلمانان در سراسر جهان به ويژه در سرزمين هاي اشغالي، عراق، افغانستان و کشمير از سوي دشمنان در رنج هستند.
وي در اين خصوص افزود: اگر ملل و به ويژه دولت هاي اسلامي بخوبي به آموزه هاي مکتب خود عمل مي کردند امروزه رژيم اشغالگري چون اسراييل در دل سرزمين هاي اسلامي قد علم نمي کرد تا براحتي بتواند در يک مملکت و در نهايت در ممالک اسلامي دست اندازي کند.
امام جماعت مسجد شيعي پرتوريا در پاسخ به ايرنا در باره اهميت اصل وحدت در شرايط فعلي جهان اسلام، گفت: مسلمانان اعم از شيعه و سني پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران بود که دريافتند مي توانند با آموزهاي ديني و تاسي از نامگذاري هاي امام خميني (ره) به واسطه هفته وحدت شيعه و سني و يا نامگذاري روز قدس شريف به وحدت نسبي ميان خود دست يابند.
وي افزود: چرا که تنها ايشان (امام خميني - ره) بودند که با تکيه بر اصول ديني در يک حرکت مترقي انقلابي آخرين جمعه ماه مبارک رمضان را به عنوان روز قدس اعلام و همه مسلمانان جهان و حتي آزادگان جهان را عليه جنايات صهيونيست هاي غاصب و حاميان آنها بسيج و متحد کرد.
اين فعال سياسي و اجتماعي آفريقاي جنوبي همچنين در باره نامگذاري "هفته وحدت" افزود: امام خميني (ره) به خوبي مي دانستند که تنها راه حل ايجاد همبستگي ميان مسلمانان جهان ايجاد بهانه براي گردهم آوردن آنها است و لذا هفته منتهي به سالروز تولد پيامبر گرامي اسلام را به عنوان هفته رحمت ناميد تا به برکت نام آن پيامبر رحمت الفت و برادري و وحدت را در ميان مسلمانان جهان بطور نسبي محقق سازد.