فرمانده نيروي درياري ارتش با بيان اينكه حضور مداوم نيروي دريايي در 2سال گذشته در خليج عدن موجب امنيت خطوط كشتيراني و نفتكشهاي ايران شده، اين حضور را نشانگر اقتدار ايران در بين 25 كشور حاضر در اين خليج دانست.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، امير دريادار حبيبالله سياري فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي كه سخنران پيش از خطبههاي اين هفته نماز جمعه تهران بود، به اهميت دريا براي كشورهاي مختلف اشاره و با بيان اينكه استفاده از منابع و منافع دريا به توان علمي، صنعتي و اقتصادي و وضعيت فرهنگي مردم، اهميت دارد، گفت: اگر كشوري به دريا راه داشته باشد، اما نتواند از منابع آن استفاده كند، غفلت و خود را محروم كرده است.
وي با اشاره به حركت نيروي درياري ارتش به سمت ساخت و توليد تجهيزات، تاكيد كرد: مقام معظم رهبري فرمودند نيروي دريايي ناوشكن بسازد؛ ناوشكن با طراحي به كارگيري بالگرد و انواع موشكها، كه اين فرمان معظم له موجب شور و شعف خاصي در بين مردم، نيروي دريايي و همه صنايع وزارت دفاع شد.
دريادار سياري با بيان اينكه نيروي درياري عيرغم مشكلات طراحي كه داشت، به مرور زمان توانست بر مشكلات غلبه و عشق اجراي اين فرمان در بين همه مهندسين نيروي دريايي و وزارت دفاع ر به وجود آورد، گفت: نيروي دريايي با كمك صنايع توانمند وزارت دفاع به ويژه صنايع دريايي، صنايع الكترونيك و هوافضا و همچنين با كمك مراكز علمي و پژوهشي توانست ناوشكن جماران را بسازد و در تاريخ 30 بهمن به دست مبارك فرمانده كل قوا در خط عمليات قرار دهد.
فرمانده نيروي دريايي ارتش به ساخت ناوشكن جماران اشاره كرد و گفت: صد در صد بومي بودن ناوشكن جماران يكي از ويژگيهاي آن است. از كارشناسان خارجي در طراحي و ساخت اين ناوشكن هيچگونه استفادهاي نشده است.
وي با بيان اينكه تمامي مراحل امكانسنجي و طراحي و ساخت ناوشكن جماران بر اساس نياز عملياتي تعريفشده در نيروي دريايي انجام شده است، يادآور شد: همه امكانسنجي طراحي و ساخت بدنه و كليه سامانههاي موجود در اين ناوشكن كه بيش از صد سامانه هستند، در داخل كشور ساخته شده است.
دريادار سياري به قيمت پائين ناوشكن جمارن در مقايسه با نمونههاي خارجي آن اشاره كرد و اظهار داشت:: قيمت تمام شده ناوشكن جماران با نمونه خارجياش، قابل مقايسه نيست. كه ميتوان گفت ناوشكن جمارن شايد يك پنجم قيمت تمام شده نمونه خارجي است.
وي با بيان اينكه اگر كشوري به دريا راه نداشته باشد، مطمئنا در حوزه اقتصادي و توسعه با مشكل روبرو خواهد شد، استفاده از منابع و منافع موجود در دريا را بزرگترين و مهمترين عامل موثر در توسعه پايدار هر مملكت دانست و تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران بيش از سه هزار كيلومتر مرز دريايي در شمال و جنوب دارد. كه از اين ميزان نزديك به هزار كيلومتر آن در سواحل جنوب شرق قرار دارد كه از راه درياي جنوب به اقيانوس هند راه پيدا ميكنند.
دريادار سياري در ادامه گفت: بيش از يك سوم تجارت دنيا و بيشترين تجارت كشورهاي منطقه در شمال اقيانوس هند انجام ميشود، بيش از سيهزار كشتي تجاري اقيانوسپيما در شمال اقيانوس هند در حركت هستند.
وي اضافه كرد: خوشبختانه امروز مولفه ديگر نيز وجود دارد و به بركت نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران و به ويژه نگاه عميق و استراتژيك فرمانده كل قوا نسبت به دريا كه امروز نقشه صد ساله اين مملكت را در حوزه دريا مشخص كردهاند، ما در پهنه درياها حضور پيدا كردهايم و از منافع و منابع نظام در پهنه دريا دفاع ميكنيم.
سياري تجارت از راه دريا را مطمئنترين، ارزانترين، مناسترين راه همراه با ضرفيت بالا دانست و گفت: حفظ امنيت جابجايي كالا و كشتيهاي تجاري و نفتكشها در اقصينقاط دنيا به ويژه در شمال اقيانوس هند، مهم است كه اگر اين امنيت برقرار نشود مطمئنا در حمل و نقل كالا با مشكل روبرو ميشويم.
فرمانده نيروي درياي ارتش جمهوري اسلامي با بيان اينكه امروز با توجه به همين نگاه در پهنه درياهاي آزاد حضور داريم و به دنبال استمرار اين حضور هستيم، ابراز داشت: بيش از 90 درصد جابجايي كالا و تجارت از طريق دريا انجام ميشود و از اين راه ميتوانيم به اقصي نقاط دنيا حمل و نقل داشته باشيم؛ چرا كه دريا ارزان ترين مسير حملو نقل كالاست. همچنين ميتوانيم كالاهايي با حجم بالا را از اين راه حمل كنيم.
وي در ادامه اضافه كرد: حضور در پهنه درياهاي آزاد، حضور در شرايط جوي نامناسب، حضور در دريايي كه داراي امواج سهمگين دريايي است و ارتفاع امواج بعضا به 10 متر ميرسد و انجام ماموريت بسيار حائز اهميت است.
فرمانده نيروي درياري ارتش با بيان اينكه حضور مداوم نيروي دريايي در دو سال گذشته در خليج عدن موجب امنيت خطوط كشتيراني و نفتكشهاي جمهوري اسلامي ايران شده است، اين حضور را نشانگر اقتدار جمهوري اسلامي ايران در بين 25 كشور حاضر در اين خليج دانست و گفت: نيروي دريايي ارتش براي حضور در دريا و زير دريا بايستي تجهيزات خاص را داشته باشد، چرا كه اين تجهيزات در نيروي دريايي نقش اساسي را ايفا ميكند.
امير دريادار سياري گفت: نيروي درياي در جنگ تحميلي تواست دشمن را كاملا با شكست مواجه كند، عملكرد نيروي دريايي ارتش در طول سالهاي پس از دفاع مقدس نير همچون دوران جنگ دشمنان را مايوس كرده است. بعد از دفاع مقدس، نيروي دريايي ارتش به بهينهسازي تجهيزات خود اقدام كرد و توانست موفقيتهاي را كسب كند. نيروي درياري تجهيزاتي كه امروز در اختيار دارد با فناوري روز و تكنولوژي مناسب تجهيز شدهاند.
فرمانده نيروي درياري ارتش با بيان اينكه براي استفاده بهينه از تجهيزات، ضمن بهينهسازي، به فرمان فرماندهي كل قوا نسبت به ساخت و ساز انواع تجهيزات در طول ساليان گذشته اقدام كردهايم، به ساخت ناوچههاي موشكاندازو توپدار و انواع زيردريايي را به عنوان بخشي از دستاوردهاي نيروي درياي ارتش اشاره كرد و بيان داشت: فرمانده معظم كل قوا فرمودند در زمان دفاع مقدس كه همه تجهيزات را به دشمن ما ميدادند، به ما حتي سيم خاردار هم نميدادند؛ ما اين راه را تجربه كردهايم و اين بار ديگر دست نياز به سوي ديگران دراز نميكنيم كه بخواهند ما را تحقير كنند.