شورشيان نيجريه از كارگران شركتهاي نفتي اين كشور خواستند طي 48 ساعت آينده منطقه نفتخيز "دلتا " نيجر را ترك كنند.
به گزارش فارس، به نقل از روزنامه "القدس العربي "، يكي از رهبران جنبش آزاديبخش "دلتا نيجر " اعلام كرده كه نيروهاي اين جنبش، به زودي حملاتي را عليه تأسيسات نفتي و نيروهاي دولتي كه براي حفاظت از اين تأسيسات درنظر گرفته خواهند داشت.
رهبر شورشيان كه خواست نامش فاش نشود تاكيد كرد از كارگران شركتهاي نفتي دلتا نيجر خواسته شده تا ظرف 48 ساعت آينده اين منطقه را ترك كنند.
اين منبع همچنين گفت نيروهاي آزاديبخش توانستهاند 5 قايق جنگي ارتش نيجريه را منهدم كرده و نيروهاي دولتي را وادار به عقب نشيني از مواضعشان كنند.
اين جنبش مسلح ضمن تهديد به تخريب خط لوله نفت نيجريه به اروپا اعلام كرد: اين پروژه را به طور كامل از بين خواهيم برد.
جنبش "رهاسازي دلتاي نيجر " مقامات دولتي كشور نيجريه را متهم به بيلياقتي كرده و از تجار خواستند از معامله با اين افراد خودداري كنند.
جنبش رهاييبخش دلتاي نيجر براي آنچه تقسيم درآمدهاي چشمگير نفتي نيجريه در ميان مردم فقير اين كشور عنوان ميكنند، ميجنگند.
جنبش ياد شده با حمله به تأسيسات نفتي شركتهاي خارجي در جنوب نيجريه و ربودن كاركنان اين شركتها و ايجاد جوي ناامن در اين منطقه، توليد كنوني نفت نيجريه را به 20 درصد كمتر از 3 سال قبل، كاهش داده است.
نيجريه تا يك سال قبل، بزرگترين توليدكننده نفت در آفريقا بود اما با كاهش توليد اين كشور به دلايل ياد شده، مدتي در جايگاه دوم، پس از آنگولا، قرار گرفت و هم اكنون نيز در حفظ جايگاه اولي خود، در رقابتي تنگاتنگ با آنگولاست.
جنبش "رهاسازي دلتاي نيجر " پيش از اين نيز بارها تأسيسات نفتي نيجريه را هدف قرار داده بود كه از آن جمله انهدام خط لوله نفتي مهم متعلق به شركت نفتي عمده انگليسي ـ هلندي "رويال داچشل " در منطقه نفتخيز جنوب اين كشور را كه باعث شد صادرات بخش عظيم نفت از اين منطقه قطع شود.
اين جنبش كه در اوايل سال 2006 پديد آمده ميگويد كه جنگ را به خاطر اهالي اين منطقه و تقسيم بهتر ثروت نفتي آن به راه انداخته و به همين دليل به عمليات تخريب تأسيسات نفتي يا ربودن خارجيها در اين منطقه مبادرت ميورزد.
جمهوري فدرال نيجريه با 130 ميليون نفر جمعيت، پرجمعيتترين كشور آفريقايي محسوب ميشود كه 95 درصد درآمد ارزي خود را از صادرات نفت تأمين ميكند و دومين توليد كننده بزرگ نفت خام در آفريقاست.
بازارهاي جهاني نفت در اروپا و خاور دور با افزايش تنشها در نيجريه شاهد افزايش شديد قيمت نفت ميشوند چون با منهدم شدن خط لوله نفت، صادرات هزاران بشكه نفت در روز قطع ميشود.
88/02/25