بر اساس گزارش سازمان ملل دهها كنگويي ديگر در يورش روزهاي اخير شورشيهاي منتسب به "هوتوهاي روآندا " كشته شدهاند.
به گزارش فارس، به نقل از روزنامه فرامنطقهاي "القدس العربي "، نيروهاي حافظ صلح مستقر در كنگو دموكراتيك اعلام كردند: دهها تن از شهروندان كنگويي در حملات افراد مسلح قبيله هوتو كه از روآندا گريخته و در كنگو مخفي شدهاند، كشته شدهاند.
اين منبع به نقل از ساكنان محلي اين منطقه اعلام كرد: پس از اين حمله حداقل 35 جسد را دفن كردهاند ولي از تعداد دقيق كشتهها و زخميها خبري دقيقي در دست نيست.
نيروهاي سازمان ملل، هوتوهايي را كه از روآندا به كنگو دموكراتيك گريختهاند و طي چند هفته اخير حملات ديگري از اين دست را طراحي كرده بودند مسئول اين قتل عام ميدانند.
منابع امنيتي اعلام كردهاند: تاكنون اطلاعات دقيقي درباره محل اختفاي اين افراد به دست نيامده است.
اين در حالي است كه 18غير نظامي ديگر در ماه جاري در جريان يك حمله شبانه به 3 روستا در ناحيه «والونگو» كشته شدند كه 6 نفر از آنها كودك بودند.
بر اساس اظهارات سخنگوي نيروهاي حافظ صلح مستقر در كنگو در اين حمله، 29 نفر ديگر به شدت زخمي شدند و 12 نفر ديگر نيز ربوده شدند.
اعضاي اين گروه شورشي « هوتو» كه نام واقعي آن «نيروهاي دموكراتيك براي آزادي رواندا» است از قوم «هوتو» تشكيل شده است.
مقامات ارشد نظامي سازمان ملل بر اين باورند كه هنوز حداقل 10 هزار نفر از شورشيان هوتو در شرق كنگو وجود دارند.
در حال حاضر بزرگترين نيروي حافظ صلح سازمان ملل در جهان با 17هزار سرباز در اين كشور مستقر است؛ اين در حالي است كه در جولاي سال 2005 نيز 40 نفر كه بيشتر آنها زنان و كودكان بودند در خانههايشان به آتش كشيده شدند، در اين جنايت نيز شورشيان «هوتو» به عنوان مقصر معرفي شدند.
نيروهاي شورشي هوتو در شرق كنگو دموكراتيك از نيروهاي ارتش سابق روآندا هستند كه به نسلكشي "توتسي "هاي روآندا متهمند و براي فرار از مجازاتها به اين ناحيه پناهنده شدهاند.
از ابتداي سالجاري هزاران نفر از مردم شرق كنگو دموكراتيك بهويژه ساكنان منطقه "كيوو " شمالي بهعلت درگيريهاي مداوم ميان ارتش اين كشور با شورشيان مسلح، مجبور به ترك محل زندگي خود شدهاند.
در 6 آوريل سال 1994 هواپيماي حامل "جونوال هابياريمانا "، رئيس جمهور وقت رواندا، با موشك زمين به هوا مورد حمله قرار گرفت و نزديك فرودگاه كيگالي، پايتخت رواندا، سقوط كرد؛ اين واقعه مقدمه يك نسلكشي بي سابقه را فراهم كرد.
هوتوهاي تندرو اين واقعه را به مخالفان توتسي نسبت دادند و به حملات گسترده عليه اقليت قومي توتسي و هوتوهاي ميانه رو دست زدند.
نسل كشي رواندا يكصد روز به طول انجاميد و در جريان آن 800 هزار نفر جان خود را از دست دادند؛ سرانجام نيروهاي شورشي كه افراد توتسي در آن اكثريت داشتند، توانستند كنترل اوضاع را در دست بگيرند كه به فرار حدود 2 ميليون تن از اعضاي قبيله هوتو به جمهوري دموكراتيك كنگو انجاميد.
88/02/25