پايگاه اينترنتي اخبار آفريقايي "آفريکا تايم" نوشت: در نيجريه، پرجمعيت ترين کشور آفريقا با اکثريت مسلمان، دو رييس جمهور و دو قبيله عنان قدرت را در اختيار دارند.
آفريکا تايم نوشت: در کاخ رياست جمهوري نيجريه دو رييس جمهور در کنار هم زندگي مي کنند. يکي عمر يارادوا، رييس جمهور منتخب در سال 2007 که احتمالا زنده است. ديگري جاناتان گودلاک، معاون رييس جمهور که احتمالا در راس قدرت قرار دارد. رييس جمهور يارادوا که در نوامبر 2009 به خاطر وضع جسماني نامناسب در عربستان بستري شد، بيش از سه ماه از ديده ها پنهان بود. اينک او در يک گوشه کاخ رياست جمهوري قرار دارد و به جز افراد بسيار نزديک، هيچکس ديگر حق ندارد به وي نزديک شود. در سوي ديگر کاخ، جاناتان گودلاک مستقر است که با راي مجلس کفيل رياست جمهوري شده است و قصد دارد سيطره اش را بر هشتمين صادر کننده نفت در جهان تثبيت کند.
آفريکا تايم نوشت: در حالي که انتخابات بعدي رياست جمهوري در ژانويه 2011 برگزار مي شود، نزديکان يارادوا تلاش مي کنند تا مانع از آن شوند که جاناتان گودلاک قدرت را به شکل کامل و غيرقابل بازگشتي در اختيار بگيرد. در مقابل، تمام دشمنان رييس جمهور در حوزه هاي سياست و اقتصاد، در کنار گودلاک قرار گرفته اند. با اين حال پنجشنبه چهارم مارس، يک آتش بس موقت بين طرفين برقرار شد. جاناتان گودلاک قول داد که انتخاباتي عاري از خشونت در سال 2011 برگزار کند و همچنين براي اينکه مبادا ارتش براي گرفتن کرسي قدرت به زور متوسل شود، مقرر شد که نامزد حزب حاکم (حزب دموکراتيک خلق که رييس جمهور و کفيل وي هر دو عضو آن هستند) از اهالي شمال نيجريه يعني مسلمان باشد.
آفريکا تايم نوشت: نيجريه با صد و پنجاه و دو ميليون نفر جمعيت و سي و شش ايالت، به تدريج وارد حالت هشدار آميز مي شود، مخصوصا اينکه گروه هاي مسلح شورشي منطقه نفت خيز دلتاي نيجر حملات خود را از سر گرفته اند. نيجريه در ماه فوريه روزانه يک مميز نه دهم ميليون بشکه نفت در روز توليد داشت، در حالي که مثلا در سال 2005 ميزان توليد روزانه اش بالغ بر دو و نيم ميليون بشکه بوده است. يک گروه شورشي به نام "شوراي متحد انقلابي" مسئوليت خرابکاري هاي اخير در لوله هاي نفتي را به عهده گرفته است. از جاناتان گودلاک که خودش اهل دلتاي نيجر است، انتظار مي رود صلح را در اين منطقه برقرار کند. اما مهم تر از اين، دو وعده اساسي دولت به مردم است که بايد عملي شود: پاکسازي بخش بانکي و نوسازي صنعت نفت.
آفريکا تايم نوشت: در نيجريه سياست مانند جنگ است و در اين ميان جاناتان گودلاک يک استنثنا است. اين جانور شناس پنجاه و هفت ساله از سال 1999 يعني زمان بازگشت دموکراسي وارد سياست شد و به خاطر رفتار آرام و متواضعانه اش به تدريج با اتکا به بخت و اقبال مدارج قدرت را طي کرد. در سال 2007، اوباسانجو، رييس جمهور سابق، که نمي توانست براي سومين بار در انتخابات نامزد شود، دو شخصيت آرام و تحت فرمان را براي سمت هاي رياست جمهوري و معاونت آن نامزد کرد تا بتواند به نفوذش در دستگاه قدرت ادامه دهد: يارادوا و گودلاک. اين دو فرد در فضايي از خشونت و تقلب انتخاب شدند.
آفريکا تايم نوشت: در نيجريه همواره يا نظاميان يا شخصيت هاي استثنايي در راس قدرت قرار گرفته اند. اينک اين کشور با دو شخصيت ضعيف در سمت رياست جمهوري اداره مي شود و کارشناسان عقيده دارند که اين وضعيت براي کل منطقه غرب آفريقا خطرناک است. پاتريک دله کول، مشاور سابق ژنرال اوباسانجو، مي گويد: " نبود يک رييس قوي در نيجريه در کل منطقه احساس مي شود. اگر يک فرد قوي در راس قدرت نيجريه قرار داشت، شايد کودتا در کشور نيجر اتفاق نمي افتاد."