وضع جسماني حسني مبارک رئيس جمهوري مصر و نحوه اطلاع رساني که درباره سلامت وي صورت مي گيرد ، سئوالات و گمانه زني هاي زيادي در بين مردم و محافل سياسي اين کشور مطرح کرده است.
خبرگزاري فرانسه در گزارشي از جيلان زايان Jailan ZAYAN درباره وضع جسماني حسني مبارک و اينده سياسي مصر نوشت: عمل جراحي مبارک در آلمان
يک رشته گمانه زني ها را درباره سلامت حسني مبارک، نهادها و اينده سياسي او با توجه به نزديک شدن انتخابات رياست جمهوري سال دو هزار و يازده در بين مردم و محافل سياسي مطرح کرده است.
بيمارستان هايدلبرگ واقع در جنوب غربي المان که در ان کيسه صفرا و پوليب اثني عشر مبارک مورد عمل جراحي قرار گرفت اعلام کرد که حال وي خوب
است . تلويزيون دولتي مصر نيز حال مبارک را مساعد توصيف کرد.
شب گذشته نيز رسانه هاي ارتباط جمعي رسمي مصر اعلام کردند که رئيس جمهور به محض انکه به هوش امد توانست با همسرش سوزان که بر بالين وي بود گفتگو کند. اين رسانه ها خاطر نشان کردند در نبود حسني مبارک، احمد نظيف نخست وزير مسئوليت هاي وي را انجام مي دهد.
اما اين اعلام ها و اطلاع رساني ها باعث نشده است که گمانه زني درباره سلامت و اينده سياسي او پايان گيرد. زيرا اين گونه اطلاع رساني درباره فردي که از بيست و نه سال پيش تاکنون زمام امور مصر را در اختيار دارد و وضع سلامت وي تقريبا جزو اسرار دولتي بوده است تاکنون در اين کشور سابقه نداشته است.
کارشناسان مسائل سياسي در مصر مي گويند بين دولت و مردم مصر بي اعتمادي وجود دارد. از همين رو،اطلاعيه هايي که درباره وضع جسماني رئيس جمهوري کنوني مصر منتشر مي شود براي مردم زياد قانع کننده نيست و اصولا پاسخ گوي سئوالات مردم نيست.
"عماد گاد" از مرکز مطالعات سياسي الاهرام در اين باره مي گويد:نظام حاکم بر مصر نظام بسته اي است. از اين رو، هيچ کس نمي داند که رئيس جمهور واقعا از چه مشکلي رنج مي برد.
"عبدالله السناوي" سرمقاله نويس هفته نامه العربي نيز شک دارد که تلاش هايي که اکنون در مصر براي شفاف سازي درباره اين عمل جراحي صورت مي گيرد حاکي از تغييري پايداري باشد. وي پيش بيني کرد که سکوت درباره وضع سلامت حسني مبارک دوباره خواهد شکست.
براساس اين گزارش، بستري شدن رئيس جمهور مصر براي مدتي نامعين در بيمارستان ، سئوالاتي درباره نبود معاون رئيس جمهوري در اين کشور را نيز برانگيخته است تا در نبود وي کفالت او را بر عهده داشته باشد.
حسني مبارک برعکس جمال عبدالناصر و انور سادات روساي جمهوري سابق مصر که هر کدام معاوناني براي خود داشتند از وقتي که در سال هزار و نهصد و هشتاد و يک به قدرت رسيده است هيچ گونه معاوني براي خود تعيين نکرده است و اين در حالي است که خود وي در گذشته معاون رئيس جمهور بوده است.
باتوجه به اين موارد و با توجه به وضع به وجود امده مبني بر اينکه احمد نظيف نخست وزير مصر ،وظايف رئيس جمهوري را درنبود وي انجام مي دهد سئوالاتي نيز در اين زمينه مطرح شده است: سئوالاتي از اين قبيل که ايا نظيف اصولا مي تواند رهبري اين کشور را برعهده گيرد ؟ ايا او براي اصلاح قانون اساسي مي تواند حکم رياست جمهوري صادر کند؟ ايا مي تواند مانند يک رئيس جمهوري با رهبران ارشد کشورهاي خارجي ديدار و گفتگو کند؟
در حال حاضر، هيچ کس نمي داند جو بايدن که قرار است درروزهاي اينده در چارچوب سفري منطقه اي از مصر بازديد کند مي تواند با مبارک ديدار کند يا
خير ؟ يا اينکه وي به ديدار با احمد نظيف بسنده خواهد کرد.فردي که در تعيين سياست هاي خارجي مصر اختيارات چنداني ندارد.
بستري شدن حسني مبارک در بيمارستاني در المان همچين متمرکز شدن قدرت در اطراف يک نفر (رئيس جمهور) را در مصر زير سئوال مي برد .
وضعي که به احتمال زياد در اينده نيز ادامه خواهد داشت . زيرا از همين حالا با وجود سکوت خبري، از جمال مبارک پسر حسني مبارک به عنوان جانشين وي نام برده مي شود. هر چند که حسني مبارک هنوز اعلام نکرده است که ايا براي دور ششم هم براي رياست جمهوري کشورش نامزد خواهد شد يا خير ، اما وي در سال دو هزار و پنج اعلام کرده بود که مي خواهد تا اخرين نفس در سمت کنوني اش بماند . دوره پنجم رياست جمهوري حسني مبارک سال اينده به پايان مي رسد.
"امين" يکي ديگر از کارشناسان مسائل سياسي مصر با اشاره به مراجع و نهادهاي رهبري حزب ملي دموکراتيک مصر ، حزب حاکم بر اين کشور که جمال مبارک در ان عضو است مي گويد همه ما مي دانيم که دفتر سياسي اين حزب هدايت کشور را در دست دارد.
ابراهيم عيسي، مدير مسئول روزنامه الدستور نيز که در سال دو هزار و هشت به جرم انتشار مطلبي درباره سلامت حسني مبارک به يک سال زندان محکوم شد، نيز در اين باره خاطر نشان مي کند که تنها برگزاري انتخابات در سال دو هزار و يازده مي تواند اينده اين کشور را رقم بزند.
اين روزنامه نگار مصري مي افزايد با توجه به اين اوضاع کنوني اين سئوال مطرح مي شود که چگونه مي توان مبارک را متقاعد کرد که زمان تغيير فرا رسيده است؟
خود وي در پاسخ مي گويد موعد برگزاري انتخابات نزديک مي شود و اين راهي است که بايد پيش گرفت.