پرتوريا - وزير امور خارجه دولت جديد آفريقاي جنوبي عصر پنج شنبه در حاشيه مراسم معرفي برنامه هاي اين وزارت خانه، رابطه جمهوري آفريقاي جنوبي با جمهوري اسلامي ايران را حسنه خواند.
به گزارش ايرنا، خانم "ميت کوانا ماشابانه" که دو روز است بر جايگاه جديد خود تکيه زده است، در گفت وگو با خبرنگار ايرنا در پرتوريا، مناسبات دو کشور را برپايه تفاهم دوجانبه و دوستانه ارزيابي کرد.
ماشابانه که در دوره جديد، وزارت امور خارجه را به "وزارت روابط و همکاري هاي بين المللي" تغيير نام داده است، همچنين در جمع خبرنگاران سياست خارجي کشورش را مبتني بر رسيدن به اهداف و اولويت هاي سياست داخلي در سطح بين الملل و در راستاي اجراي آنها توصيف کرد.
وي گفت: تغيير نام وزارتخانه با هدف ملموس کردن فعاليت هاي آن براي عموم مردم آفريقاي جنوبي انجام گرفته است تا آنها از طريق اين وزارتخانه راحت تر بتوانند در خدمت جامعه بين الملل باشند.
ماشابانه با معرفي دو معاون خود به نام "ابراهيم اسماعيل ابراهيم" (مسلمان) که در نشست خبرنگاران حضور داشت، و خانم "سو فاندر مروه" که از طريق ويدئو کنفرانس با آنان گفت وگو کرد، اهم برنامه هاي وزارت روابط و همکاري هاي بين المللي آفريقاي جنوبي را تشريح کرد.
وي محور اصلي فعاليت هاي دوره جديد اين وزارتخانه را تحکيم روابط جنوب - جنوب دانست و گفت: آفريقاي جنوبي يک روند همکاري توسعه اي را در سطح بين الملل آغاز کرده است که با حفظ ارتباط با شمال، اميدوار است رابطه شمال با جنوب را بهبود بخشد و درعين حال رابطه جنوب - جنوب نيز مستحکم شود.
وزير روابط و همکاري هاي بين المللي آفريقاي جنوبي، اولويت نخست برنامه هاي ديپلماتيک وزارتخانه اش را رسيدگي به مسايل قاره آفريقا و حوزه هاي آن نظير جامعه توسعه اقتصادي جنوب آفريقا (سادک) دانست و گفت: هدف ما داشتن آفريقايي بهتر در جهاني بهتر است.
وي "ايجاد صلح و پيگيري قطعنامه هاي صلح آميز در آفريقا و جهان"، "پيگيري طرح توسعه اقتصادي قاره آفريقا"، "ايجاد و تحکيم مشارکت استراتژيک براي ارتقاي طرح هاي توسعه اي"، "ايجاد و اصلاح نهادهاي درون قاره اي" و نيز " ادامه اعمال نفوذ بر موضوعات سياسي و اقتصادي جهاني" را از جمله ديگر اهداف وزارتخانه متبوعش در دوره جديد خواند.
ماشابانه خاطر نشان کرد: تحقق اين طرح هاي توسعه اي نيز در سطح آفريقا بستگي به ميزان همکاري ها استراتژيک و توسعه اي دوجانبه در ميان کشورهاي آفريقايي و نيز در ميان کشورهاي درحال توسعه و کشورهاي توسعه يافته دارد تا بتوان به يک نظام مشارکت براي حاکميت جهاني دست يابيم.
88/02/25