معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: ايران به آفريقا و به ويژه کشور زيمبابوه نگاه ويژه اي دارد.
به گزارش خبرنگار ما ؛ بقايي در نشستي با وزير امور ويژه رياست جمهوري و فرستاده ويژه رئيس جمهور زيمبابوه و وزير محيط زيست و گردشگري زيمبابوه افزود: مناطق آزاد ايران نقش ترانزيتي دارد و ما آماده ايم تا محصولات کشاورزي صادراتي زيمبابوه را به مقصد روسيه ، آسياي ميانه و خاورميانه نگهداري و ترانزيت کنيم.
وزير امور ويژه رياست جمهوري و فرستاده ويژه رئيس جمهور زيمبابوه نيز با عالي توصيف کردن روابط دو دولت و ملت ايران و زيمبابوه ابراز اميدواري کرد با تسريع در اجراي توافقات ، روابط دو کشور ارتقاء مي يابد.
ديدي مويس موتاسا با بيان اينکه ايراني ها ، زيمبابوه را کشور دوم خود بدانند ، از ايران خواست تا تنباکوي کشاورزان زيمبابوه را خود فراوري کنند.
وي ادامه همکاري ها از جمله در توليد تراکتور ، گسترش توريسم و عملي شدن ديگر پيشنهادها را خواستار شد.
همچنين وزير محيط زيست و گردشگري زيمبابوه همکاري ايران را در بخش معدن و کشاورزي به ويژه در توليد تنباکو ، ساخت چرم ، کالاهاي مختلف و استفاده از الوار ، خواستار شد.
نما فرانسيس دونس تون چناي مويو درباره گردشگري گفت:ايراني ها اطلاعات کمي
از مکان هاي گردشگري در زيمبابوه دارند به همين سبب از طرف ايراني درخواست
مي کنيم با اعزام گروهي تلويزيوني و رسانه اي درباره جاذبه هاي گردشگري زيمبابوه مانند آبشار ويکتوريا اطلاع رساني لازم انجام دهند.
وي همچنين همکاري ايران را درباره انرژي هاي تجديد پذير از جمله انرژي هاي آبي ، بادي و خورشيدي با زيمبابوه خواستار شد.
وزير محيط زيست و گردشگري زيمبابوه از مخالفت ايران با تجارت فيل استقبال کرد و ادامه مخالفت ايران را با اين تجارت براي کشور زيمبابوه بااهميت دانست.
وي با بيان اينکه زيمبابوه 26 موسسه مالي ، 10 بانک و 4 بانک بين المللي دارد اين ظرفيتها را براي همکاري دو کشور ايران و زيمبابوه مفيد خواند.
وزير محيط زيست و گردشگري زيمبابوه با متفاوت خواندن صنايع دستي ايران و زيمبابوه ، تماس مستقيم و اطلاع رساني را در اين حوزه خواستار شد.
وي اتصال هوايي با ايران و ايجاد خط هوايي مشترک را براي توسعه صنعت گردشگري دو کشور مهم بيان کرد و گفت: براي تحقق اين امر بايد بسته هاي مسافرتي را براي گردشگران ايراني تعريف کنيم.
سرپرست مرکز امور مناطق آزاد تجاري - صنعتي و ويژه اقتصادي در حاشيه اين نشست در مصاحبه با خبرنگار ما ، ترانزيت کالاهاي صادراتي از ايران و استفاده از تجربيات گردشگري دو کشور ايران و زيمبابوه را از محورهاي نشست دو کشور بيان کرد.
بقايي با بيان اينکه شرق آفريقا فرصت خوبي براي سرمايه گذاري و برقراري ارتباط ميان حوزه هاي جنوبي خليج فارس با اين منطقه است افزود: کشور زيمبابوه در اين زمينه ظرفيت بالايي دارد.