مدير حوزههای علميه گفت: حوزه علميه قم و جامعه الازهر بايد دستبهدست هم داده، جبهه واحدی در برابر دشمنان اسلام تشكيل دهند.
به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از مركز خبر حوزه، آيتالله مقتدايی در مصاحبه با روزنامه الاهرام مصر افزود: آمريكا و صهيونيستها تنها دشمن شيعه يا اهل سنت نيستند بلكه با اساس اسلام مخالفند و ايجاد صف واحد در برابر اين دشمن بزرگ، ضروری است.
وی خاطرنشان كرد: همانطور كه پيامبر اكرم(ص) در صدر اسلام، عقد اخوت و برادری بين مسلمانان خواندند، لازم است همه ما دست برادری به هم بدهيم و مسائل جهان اسلام را اولويت بندی كنيم و هر چه را كه به مصلحت مسلمانان اعم از شيعه و سنی است، پياده كنيم.
رئيس هيئت امنای جامعةالمصطفی، با بيان اينكه احترام ويژهای برای الازهر قائل است، گفت: اساتيد و فارغالتحصيلان اين نهاد، از علمای معتدل به شمار میروند و بسياری از ايشان كتابهايی در دفاع از تشيع و دفع تهمتها عليه تشيع تاليف كردهاند.
وی با تاكيد بر اينكه تعامل بين مراكز علمی شيعه و سنی به نفع جهان اسلام است، ابراز كرد: حوزه علميه قم آمادگی خود را برای استمرار و ايجاد ارتباط قوی و مستحكم با الازهر مصر اعلام میكند.
آيتالله مقتدايی به آزاد انديشی در حوزههای علميه ايران اشاره و تصريح كرد: در دروس فقهی مراجع و اساتيد بزرگ حوزه، نظرات علمای اهل تسنن نيز نقل و بررسی میشود.
وی در بخش ديگری از اين گفتوگو، به همگامی علما و روحانيون با نظام جمهوری اسلامی اشاره كرد و گفت: حوزه علميه خود را موظف به پشتيبانی علمی از نظام میداند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بيان اينكه جمهوری اسلامی ايران برگرفته از حوزه علميه است، اظهار كرد: امام خمينی(ره) و رهبر فعلی ايران از دانشآموختگان حوزه علميه بوده و طبق قانون اساسی، برخی از مسئولان نظام همچون رئيس قوه قضائيه، فقهای شورای نگهبان، رئيس ديوانعالی كشور، اعضای مجلس خبرگان رهبری، وزير اطلاعات و دادستان كل كشور بايد از دانش آموختگان حوزه علميه و دارای درجه اجتهاد باشند.
وی با اشاره به نقش مراجع، علما و جامعه مدرسين در آگاهی دادن به مردم در حوادث پس از انتخابات خاطرنشان كرد: اين فتنه از خارج به كشور ما تحميل شد و مساله انتخابات، بهانهای برای آمريكا و صهيونيستها بود تا به نظام اسلامی ايران ضربه بزنند و متاسفانه تعدادی در داخل به آنها كمك و خواستهشان را عملی كردند و همواره علما اين نكات را گوشزد میكردند.
آيتالله مقتدايی افزود: مراجع، جامعه مدرسين و اساتيد حوزه مردم را تشويق میكردند كه اختلافات را كنار بگذارند و داخل اين فتنه نشوند كه اين هشدارها، تاثير بالايی در توده مردم داشت و راهپيمائی با شكوه و مبهوت كننده مردم در 22 بهمن از نتايج آن به شمار میرود.
وی همچنين تلاش آمريكا برای تفرقه افكنی بين برادران شيعه و اهل سنت ايران را مورد توجه قرار داد و گفت: با توجه به برخی تحقيقات معلوم شد كه دشمنان جزواتی را دارای لعن و دشنام ائمه اهل سنت در مناطق سنی نشين توزيع كرده اند تا برادران اهل سنت را نسبت به شيعيان بدبين كنند و علمای حوزه همواره نسبت به اين توطئه افكنیها هشدار دادهاند.
آيتالله مقتدايی به نقش جامعه مدرسين اشاره و تصريح كرد: اين نهاد حوزوی از زمان مرحوم آيتالله العظمی بروجردی تشكيل شده است كه دارای وزانت علمی حوزوی است و در مسائل سياسی مهم اظهار نظر میكند.
وی اعلام عدم لياقت شاه و عدم كفايت بنی صدر و انسلاخ آيتالله شريعتمداری از مرجعيت را از اقدامات جامعه مدرسين در سالهای گذشته برشمرد و ادامه داد: اين نهاد حوزوی در برابر اقدامات دولت كه برخلاف شرع و مصلحت جامعه است موضعگيری كرده و بعضاً وزير مربوطه را به جلسه جامعه مدرسين فراخوانده است.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم در اين مصاحبه همچنين به قدمت بيش از هزار ساله حوزه علميه قم اشاره كرد و گفت: حوزه علميه قم در يكصد سال اخير از رونق ويژهای برخوردار شده است و هم اكنون بيش از 50 هزار طلبه در آن تحصيل میكنند.
وی در پايان افزود: علاوه بر تحصيل دروس عمومی حوزه، هم اكنون بيش از 20 رشته تخصصی در علوم مختلف اسلامی در قم راهاندازی شده است.