شبکه تلويزيوني "الجزيره" قطر روز سه شنبه، از کشته شدن دستکم 500 نفر در درگيري هاي سه روز اخير در شهر "جوس" نيجريه خبر داد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، الجزيره گفت: منابع رسمي نيجريه اعلام کردند، درگيري ها ميان مسلمانان و مسيحيان ساکن شهر جوس مرکز ايالت "بلاتو" واقع در مرکز نيجريه در حالي از سر گرفته شد که کمتر از دو ماه از دور قبلي درگيري ها در همين شهر سپري شده است. درگيري هاي مشابه در ماه ژانويه صدها کشته يا مجروح بر جاي گذاشت.
الجزيره افزود: طي چند ماه اخير تنها حادثه اي که نيجريه را در صدر اخبار رسانه هاي جهان قرار داده، حوادثي است که در شهر جوس رخ مي دهد. هر گاه گمان مي رود، درگيري ها در جوس پايان يافته، بار ديگر با شدت بيشتري آغاز مي شود. هنوز انگيزه از سرگيري درگيري ها در اين منطقه مشخص نشده و روايت هاي متفاوتي از سوي مسلمانان و مسيحيان به عنوان طرف هاي اين فتنه مذهبي درباره جرقه آتش اين فتنه ارائه شده است.
سابقه درگيري هاي ديني و نژادي در مرکز نيجريه به 10 سال پيش بازمي گردد و هر از گاهي به بهانه هاي مختلف از سر گرفته مي شود. تحليلگران مي گويند، مساله دين، تنها يک نماد عيني از بروز بحران عميق در نيجره است که ريشه در نزاع بر سر تملک ثروت هاي طبيعي دارد.
الجزيره خاطرنشان کرد: نيجريه هم اکنون با بحران حکومت مواجه است زيرا "گودلاک جاناتان" کفيل رياست جمهوري نيجريه براي تقويت قدرت خود تلاش مي کند در حالي که بر اساس عرف سياسي در اين کشور، مسيحيان و مسلمانان بايد به نوبت رياست جمهوري کشور را در اختيار داشته باشند. رئيس جمهور نيجريه که چند ماه براي درمان در کشور سعودي اقامت داشت و بتازگي به کشورش باز گشته، همچنان با بيماري شديد دست به گريبان است و اين بيماري به وي اجازه انجام وظايف خود را نمي دهد. بسياري از آن بيم دارند که نيجريه شاهد نزاع بر سر قدرت بين جاناتان که از اهالي جنوب کشور و مسيحي است با اطرافيان رئيس جمهور باشد که مسلمان و از اهالي شمال هستند. سال آينده بايد انتخابات رياست جمهوري در نيجره برگزار شود.
اين شبکه تلويزيوني تاکيد کرد: يکي ديگر از مشکلات و بحران هاي نيجريه، مقابله با گروه "بوکو حرام" است. اين گروه خواستار اجراي شريعت اسلامي در سراسر کشور است. هيچکس شورش مسلحانه در دلتاي نيجريه را فراموش نمي کند. به نظر مي رسد مسئولان اين کشور هنوز نتوانسته اند ريشه مشکلات داخلي را بخشکانند. اين کشور نفت خير، يکي از پر جمعيت ترين کشورهاي قاره آفريقا به شمار مي رود.