آمريکا از اعزام فرستاده ارشد خود به ليبي با هدف جلوگيري از آسيب ديدن مناسبات خود با اين کشور نفت خيز خبر داد.
اظهارات اخير فيليپ کرولي، سخنگوي وزارت امور خارجه آمريکا در واکنش به سخنان معمر قذافي رئيس جمهور ليبي با انتقادهاي اين کشور روبرو شده بود. کرولي روز سه شنبه درخصوص اظهارات اخير خود عليه معمر قذافي به طور رسمي عذرخواهي و تصريح کرد من درک مي کنم که سخنان شخصي من به عنوان يک حمله شخصي تلقي شده است با اين حال اين اظهارات بازتاب سياست آمريکا به شمار نمي روند و در اين خصوص عذرخواهي مي کنم.
وي افزود من متاسفم که اظهار نظر اخير من مانعي براي پيشبرد بيشتر روابط دو جانبه ميان واشنگتن و طرابلس به شمار رود.
اين در حالي است که مناسبات دو کشور پس از سالها اختلاف از سال دو هزار و سه تاکنون بهبود يافته است پس از آنکه ليبي هرگونه پيگيري را براي دستيابي به سلاح کشتار جمعي رد و موافقت کرد به خانواده هاي قربانيان بمب گذاري هواپيماي پان امريکن بر فراز لاکربي در سال هزار و نهصد و هشتاد و هشت غرامت پرداخت کند.
کرولي تصريح کرد جفري فلتمن، دستيار وزير امور خارجه آمريکا در امور مربوط به خاور نزديک در نشست جمعه گذشته در واشنگتن با حضور سفير ليبي حضور داشت و به منظور رايزني در خصوص روابط دو جانبه نيز هفته آينده راهي طرابلس خواهد شد.
وي با اشاره به ديدار خود با سفير ليبي ابراز اميدواري کرد ما بتوانيم گفتگوهاي مداوم را در سطحي بالا ادامه دهيم و به گسترش روابط دو کشور نيز کمک کنيم.
شرکت ملي نفت ليبي هفته گذشته به شرکت هاي نفتي آمريکا در اين کشور هشدار داده بود به اظهارات اخير فيليپ کرولي، سخنگوي وزارت امور خارجه دولت باراک اوباما واکنش نشان خواهد داد که عليه دعوت به جهاد عليه سوئيس که معمر قذافي، رئيس جمهور ليبي اعلام کرده، به اظهار نظر پرداخته بود.
شکري غانم، رئيس شرکت نفتي ليبي نيز گفت در پي اظهارات سخنگوي وزارت خارجه آمريکا به شرکتهاي اين کشور اعلام کرديم با واکنش منفي ما روبرو خواهند شد که بر مناسبات دو جانبه اقتصادي نيز تاثير گذار هستند.
در پي اين هشدار، برخي از شرکت هاي آمريکايي از جمله اکسون موبيل در نامه اي به وزارت امور خارجه اين کشور در اعتراض به اين قبيل اظهار نظرها، بر تاثيرات منفي آن بر منافع ملي واشنگتن در ليبي تاکيد کردند.
خبرگزاري فرانسه در پايان گزارش خود از واشنگتن به نقل از سخنگوي وزارت امور خارجه آمريکا اعلام کرد، واشنگتن در اختلافات ميان ليبي و سوئيس جايگاهي ندارد و فقط درخصوص دو شهروند سوئيسي ابراز نگراني مي کند که يکي از آنها نيز به تازگي در اقدامي بشر دوستانه آزاد شده است.