شبکه الجزيره قطر روز چهارشنبه اعلام کرد منابع آمريکايي از امکان اعزام نيروهاي ويژه اين کشور براي حمايت از نيروهاي دولتي سومالي خبر دادند.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، الجزيره به نقل از منابع آمريکايي گفت ممکن است نيروهاي ويژه اين کشور براي حمله نظامي با هدف بيرون راندن افراد جنبش جوانان مجاهد از شهر موگاديشو پايتخت سومالي، در حمايت از نيروهاي دولتي اين کشور وارد عمل شوند.
در همين حال جنبش جوانان مجاهد هشدار داد اگر سربازان آمريکايي وارد خاک سومالي شوند، بار ديگر خيابان هاي اين شهر را مملو از اجساد آمريکايي خواهد کرد.
براساس اين گزارش، ثبات سياسي و امنيت از اوايل دهه 1990 تاکنون به عنوان عنصر غايب درصحنه سومالي محسوب مي شود و شهر موگاديشو تنها پايتختي براي شبه نظاميان مسلحي است که هيچ برنامه سياسي فراتر از ميزان برد گلوله هاي خود ندارند.
شريف شيخ احمد رئيس جمهور سومالي که به خوبي از وضعيت نابسامان کشور و ملت خود آگاه است، در گذشته از رهبران برجسته گروه مسلح "دادگاه هاي شرعي" بود.
وي هنگام در دست گرفتن قدرت در سومالي، مراسم تحليف خود را در جيبوتي برگزار کرد زيرا موگاديشو حدود 20 سال است که دولت مرکزي قدرتمندي به خود نديده است.
شريف شيخ احمد در حال حاضر از حمايت آمريکا و غرب برخوردار است ولي پس از آغاز رياست جمهوري، نتوانست روابط خود را با همرزمان ديروز خود حفظ کند. از آن زمان تاکنون نبرد بين نيروهاي دولتي سومالي و جنبش جوانان مجاهد ادامه دارد.
ايالات متحده جوانان مجاهد را در زمره گروه هاي تروريستي قرار داده است و مي گويد افراد اين گروه نسخه سوماليايي سازمان القاعده هستند. واشنگتن اعلام کرد ممکن است نيروهاي ويژه آمريکايي، دولت سومالي را براي حمله نظامي و کنترل کامل شهر موگاديشو و اخراج جوانان مجاهد ياري کنند.
جنبش جوانان مجاهد اعلام کرد: "آمريکا مي خواهد مردم سومالي را بترساند. اگر آمريکايي ها به سومالي بيايند، بايد بدانند کساني که در سال 1993 با آنان جنگيدند هنوز هم در سومالي حضور دارند."
در سال 1993 و 2 سال بعد از فروپاشي نظام حکومتي "محمد زياد باره" متهم به وابستگي به مسکو، نيروهاي غربي وارد کشور سومالي شدند. آنان نتوانستند امنيت و ثبات را به سومالي باز گردانند و پس از گذشت 17 سال موگاديشو همچنان زندگي همراه با ياس را ادامه مي دهد.