خبرگزاري المان در خبري از قاهره نوشت :
شيخ محمد سيد طنطاوي رئيس دانشگاه الازهر مصر که در تاريخ اين دانشگاه به عنوان چهل و دومين رئيس اين دانشگاه محسوب مي شد روز چهارشنبه در سن
هشتاد و دو سالگي در شهر رياض عربستان بر اثر سکته قلبي درگذشت.
طنطاوي در طول زندگي خود علاوه بر اينکه سمتهاي عاليرتبه ديني داشت ، بسيار جنجال برانگيز نيز بود.
حمايت وي از دولت فرانسه براي مقابله با حجاب زنان مسلمان ، مخالفتش با حجاب دختران در مصر و دست دادن با رئيس رژيم صهيونيستي از جمله اقدامات و مواضع او بود.
طنطاوي در سال 1996 ميلادي به جاي " جاد الحق علي جاد الحق " به عنوان رئيس دانشگاه الازهر انتخاب شد .
طنطاوي که صبح چهارشنبه در رياض پايتخت عربستان بر اثر سکته قلبي مرد ديروز در مراسم توزيع جوايز جهاني ملک فيصل شرکت کرده بود .
وي در اکتبر سال 1928 در روستاي سليم الشرقي در استان سوهاج چشم به جهان گشود و قران را در شهر اسکندريه فراگرفت و حفظ کرد و در سال 1966 دکتراي حديث و تفسير دريافت کرد و در دانشکده هاي علوم ديني به تدريس پرداخت و سپس در بيست و هشتم اکتبر 1986 به عنوان مفتي مصر و در سال 1996 به عنوان شيخ الازهر انتخاب شد .
طنطاوي از عالمترين عالمان دانشگاه الازهر بود که کتابهاي زيادي را نوشته است که برخي از انها در موسسات وابسته به الازهر تدريس مي شود .
شيخ طنطاوي که به داشتن لحن آرام در گفتمان ديني معروف بود بسيار جنجال برانگيز بود و خيلي ها معتقدند ابعاد علمي و عملي طنطاوي تحت الشعاع شخصيت جنجال برانگيز او قرار گرفته بود .
با وجود انکه برخي از علماي الازهر با طنطاوي اختلاف داشتند اما به اجبار از وي حمايت مي کردند .
طنطاوي که برخي او را " شيخ دولت " نيز مي ناميدند در اوت سال 2003 ميلادي با صدور حکمي ، شيخ نبوي محمد العش رئيس کميته فتوا را در مصر از کار برکنار کرد زيرا العش با صدور فتوايي ، شوراي حکومتي انتقالي عراق را غير قانوني توصيف کرده و تعامل با آن را حرام دانسته بود که اين فتوا با موضع دولت مصر در حمله به عراق سازگاري نداشت .
در اواخر سال دو هزار و سه ، بار ديگر اسم طنطاوي در صدر عناوين مطبوعات قرار گرفت زيرا درباره اقدام دولت فرانسه به جلوگيري از حجاب در مدارس ، اظهار نظر کرد .
طنطاوي در آن سال در ديدار با نيکولا سارکوزي وزير کشور وقت فرانسه گفته بود دولت فرانسه حق دارد جلوي حجاب را در مدارس و موسسات دولتي اين کشور بگيرد زيرا يک مسئله داخلي مربوط به اين کشور است.
مسلمانان مصر و خارج از اين کشور از اين نظر طنطاوي به شدت انتقاد کردند اما مقامات مصري به صورت غير مستقيم از نظر وي استقبال کردند.
طنطاوي در سال دو هزار و هفت نيز با صدور فتواي درمورد شلاق زدن خبرنگاراني که اخبار مربوط به سلامت حسني مبارک رئيس جمهور مصر را منتشر کرده بودند ، بار ديگر جنجال افرين شد .
اين فتوا به خشم شديد خبرنگاران مصري و افکار عمومي منجر شد تا جائيکه مصطفي بکري خبرنگار و نماينده مجلس مصر خواستار برکناري طنطاوي شد .
همچنين شماري از نويسندگان از سکوت طنطاوي در قبال شماري از مسائل کشوري از جمله تقلب در انتخابات ، غذاهاي فاسد و حشره کش هاي سرطان زا انتقاد
کردند.
جنجال افريني طنطاوي به همين جا ختم نشد و وي بار ديگر در پاييز سال 2008 پس از دست دادن با شيمون پرز رئيس کنوني اسرائيل در کنفرانس گفتگوي اديان در نيويورک جنجال افرين شد.
معمولا واکنشهاي طنطاوي به اين انتقادات باعث افزايش جنجال مي شد . به عنوان مثال طنطاوي دست دادن با پرز را توجيه کرد و گفت " قيافه پرز را تشخيص
ندادم ".
طنطاي سال گذشته نيز و اين بار بر سر نقاب دختران دانش اموز و دانشجو در موسسات اموزشي مصر جنجال برانگيز شد زيرا وي به هنگام ديدار از يک مدرسه به يک دختر دانش اموز دستور داد نقاب را از صورتش بردارد .