يكي از جاسوسهاي سابق سازمان اطلاعات آلمان اظهار داشت كه رئيس سرويس امنيتي مصر به عنوان يكي از جانشينهاي احتمالي حسني مبارك مطرح است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، ويلهلم ديتل، به عنوان يكي از عوامل سابق سازمان اطلاعات آلمان همچنين گفت: همكاري سازمان هاي اطلاعاتي درمورد حادثه 11 سپتامبر ضعيف بود.
وي در مصاحبهي خود با يكي از شبكههاي راديويي آلمان اتوپيه، اظهار داشت كه محل اصلي فعاليت وي به عنوان عامل سازمان اطلاعات آلمان (BND ) در دمشق بوده است.
ديتل اظهار داشت كه گرچه محل اصلي فعاليت وي دمشق بوده است اما وي در اوايل كار خود در بيروت به سر ميبرده با اين حال به دليل خطر ربوده شدن مجبور به دوري از بيروت شده است.
اين عامل سابق سازمان اطلاعات آلمان با اشاره به اين كه مرگ رفيق حريري، نخستوزير اسبق لبنان پيامدهاي بسياري به دنبال داشت، گفت: حريري براي خاورميانه يك انقلابي محسوب ميشود، از اين رو ترور وي اثر بسيار زيادي روي فرآيندها و جريانهاي خاورميانه گذاشت. در پي مرگ وي سوريها مجبور به خروج از خاك لبنان شدند. چيزي كه كسي اصلا فكر آن را نمي كرد. مسالهي كه ميتوان آن را با فروپاشي ديوار برلين مقايسه كرد. يك هفته قبل از مرگ حريري اين مساله خنده دار بود كه نيروهاي سوري بتوانند طي دو ماه از لبنان خارج شوند.
ديتل در ادامه با اشاره به سرويسهاي امنيتي لبنان و سوريه به توصيف نقش آصف شوكت، همسر خواهر بشار اسد در سوريه و عمر سليمان، رييس سازمان اطلاعات مصر به عنوان روساي سرويسهاي امنيتي اين دو كشور پرداخت و گفت: آصف شوكت براي مدت زيادي به عنوان قوي ترين مرد حامي اسد در سوريه حضور داشت؛ بشار اسد بعد از ترور حريري نتوانست حضور وي را تحمل كند و وي را از قدرت عزل كرد و در پست ديگري گمارد.
ديتل با اشاره به شوكت گفت كه وي ديگر شخصيتي قدرتمند در سوريه نيست.
اين عامل سابق سازمان اطلاعات آلمان، علاوه بر اين با متفاوت ارزيابي كردن نقش روساي سازمانهاي اطلاعات سوريه و مصر گفت: برخلاف شوكت، عمر سليمان تاكنون اشتباهي مرتكب نشده است. وي فردي بسيار تيزهوش است كه به عنوان قابل اعتمادترين فرد براي حسني مبارك، رئيس جمهور مصر محسوب ميشود.
ديتل گفت كه سليمان درست در زماني كه مشكلات بين مصر و فلسطين زياد شده بود به اوج خود رسيد. از اين رو بسياري وي را به عنوان جانشين مبارك ارزيابي ميكنند.
جانشين محتمل ديگر حسني مبارك، جمال مبارك، پسر وي محسوب ميشود. اما بسياري از افراد در مورد انتخاب وي ترديد دارند چرا كه وي كارشناس بسيار خوبي براي مسائل اقتصادي است، اما از سياست چيزي نميفهمد.
وي در ادامه با اشاره به نقش سليمان به عنوان ميانجي فتح و حماس و اين كه آيا وي واقعا خواهان صلح فتح و حماس است يا مدافع منافع اسرائيل، گفت: بسيار سخت است كه بگوييم آيا وي مرد اسرائيل است يا خواهان صلح بين فتح و حماس است.
ديتل گفت: سليمان اغلب در اسرائيل است و ميتواند به زبان عبري صحبت كند و با همكارانش در موساد مراوده دارد. اين كه آيا وي عامل اسرائيل است نمي دانم، اما به اسرائيل بسيار توجه دارد.
ديتل در ادامه با اشاره به حوادث 11 سپتامبر سال 2001 و حضور القاعده و پررنگ شدن نقش آن اظهار داشت: من عبارت القاعده را نه از 11 سپتامبر كه قبل آن يعني از سالهاي 1995 و 1996 شنيدهام.
ديتل با اشاره به اينكه قدرت القاعده با قدرت ساختارهاي امنيتياش در ارتباط است، گفت:القاعده قبل از 11 سپتامبر بيشتر در ارتباط با افغانها و تروريسم، آن هم به معناي افراط گري مطرح بود.از اين رو من بسيار تلاش كردم قبل از 11 سپتامبر با اسامه بن لادن ديدار كنم. من با اعضاي القاعده در خاورميانه ديدار كردم اما زمان اجازه نداد تا بتوانم وي را ببينم.
وي همچنين اظهار داشت كه از طريق ارتباطهايي كه با برخي افراد در پاكستان داشته تلاش كرده تا بتواند با القاعده و اسامه بن لادن ديدار كند تا به اطلاعاتي دست يابد.
ديتل با اشاره به حادثهي 11 سپتامبر و عملكرد سازمانهاي اطلاعاتي مختلف گفت: همكاري سازمانهاي اطلاعاتي مختلف در مورد حادثهي 11 سپتامبر بسيار كم بود و بهتر است بگوييم كه بيشتر مخالف هم حركت ميكردند. همين امر ضعف اطلاعاتي را قبل و بعد اين حادثه به دنبال داشت.