کميته مبارزه با شکنجه سازمان ملل متحد روز جمعه گسترش خشونت برضد زنان و کودکان در چاد به ويژه در اردوگاههاي اوارگان اين کشور را به شدت محکوم
کرد.
ده کارشناس وابسته به کميته مبارزه با شکنجه سازمان ملل متحد در گزارشي که درباره اوضاع حقوق بشر در چاد تهيه کرده اند اعلام کردند خشونت هاي فيزيکي و سواستفاده هاي جنسي از زنان و کودکان در چاد همچنان ادامه دارد و در برخي مناطق گسترش يافته است اين در حالي است که عاملان اين جنايات که بيشتر گروههاي شبه نظامي، نظاميان ارتش و اعضاي ديگر گروهها هستند، از هر گونه پيگرد قضايي و محاکمه در امان هستند.
حدود چهارصد و پنجاه هزار اواره سوداني از منطقه اشوبزده دارفور هستند به همراه شماري از اوارگان چاد به مناطق شرقي اين کشور پناهنده شده اند و مقامات انجامنا براي تامين امنيت اين منطقه با مشکلات زيادي روبرو شده اند. فعاليتها و اقدامات خشونت اميز شورشيان فعال در مناطق شرقي چاد زندگي هفتصد تا هشتصد هزار تن از ساکنان اين منطقه را تحت تاثير قرار داده است.
کميته مبارزه با شکنجه سازمان ملل متحد در گزارش خود از اين مسئله ابراز نگراني کرده است که شکايات و پرونده هاي مربوط به تجاوز به زنان و کودکان در چاد در غالب موارد بدون اينکه با مجازات گناهکار همراه باشد حل و فصل مي شود و بدون اينکه به اين گونه اقدامات به عنوان يک جرم کيفري مورد پيگرد قضايي قرار گيرد، به توصيه مقامات محلي و روساي قبايل با پرداخت غرامت مالي، ماجرا فيصله داده مي شود. به اين ترتيب مواردي که فرد مجرم مورد محاکمه قرار مي گيرد و تنبيه مي شود بسيار نادر است.
با توجه به شدت و فراواني اين پديده، کميته مبارزه با شکنجه سازمان ملل متحد در گزارش از مقامات انجامنا خواسته است برنامه هاي اطلاع رساني گسترده اي در رسانه ها به اجرا گذارند تا تابويي که درباره جرايم جنسي و جنايتهاي ناموسي در ميان مردم وجود دارد شکسته شود و عاملان اين جرايم به طور عادلانه مجازات
شوند.
سازمانهاي مدافع حقوق بشر اعلام کرده اند گروههاي شبه نظامي زنان و کودکان را در مناطق شرقي چاد به زور به خدمت مي گيرند و از انها سواستفاده جنسي و نظامي مي کنند. اکثر غير نظاميان ربوده شده در منطقه جنگزده دارفور زنان و دختراني هستند که هدف ازار و اذيت و تجاوز جنسي قرار گرفته يا ناخواسته مجبور به ازدواج شده اند. برخي از زنان و دختران ربوده شده در اين منطقه به عنوان برده در خانه ها و مزارع متعلق به شبه نظاميان يا حتي نظاميان دولتي به کار گرفته شده اند.
پديده کودک سربازي در برخي از کشورهاي افريقايي از جمله اوگاندا و چاد همچنان ادامه دارد و حتي در سالهاي اخير افزايش يافته است. مسئولان سازمان ملل متحد بر اين عقيده اند که شبه نظاميان ارتش مقاومت مسيح که برضد دولت اوگاندا مبارزه مي کنند بيست و پنج هزار زن و کودک را ربوده اند تا از انها در عمليات نظامي استفاده کنند يا انها را مورد بهره برداري جنسي قرار دهند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از ژنو، کميته مبارزه با شکنجه سازمان ملل متحد در گزارش خود همچنين از دولت چاد خواسته است تدابير موثري براي پايان دادن به شکنجه اتخاذ کنند و مانع از ان شوند که عاملان شکنجه و خشونت از دست قانون فرار کنند.
88/02/26