تايمز هندوستان به نقل از يک ديپلمات مصري نوشت اين احساس در خاورميانه وجود دارد که پس از چهل سال از امضاي معاهده منع گسترش تسليحات هسته اي، کشورهاي اين منطقه فريب خورده اند.
روزنامه انگليسي زبان تايمز هندوستان نوشت در حالي که دو ماه زمان تا برگزاري مذاکرات در خصوص توافق نامه کنترل تسليحاتي در آمريکا باقي مانده، هشام بدر، سفير مصر در دفتر سازمان ملل متحد در شهر ژنو در کشور سوئيس هشدار داده است کشورهاي منطقه خاورميانه احساس مي کنند پس از چهل سال که از امضاي معاهده منع گسترش تسليحات هسته اي مي گذرد، فريب خورده اند.
وي افزود خشم و انزجار گسترده اي در خصوص معاهده منع گسترش تسليحات هسته اي ( ان. پي. تي ) وجود دارد که اساس تلاشها به منظور متوقف کردن گسترش سلاح اتمي به شمار مي رود.
اين معاهده که محور برخي موضوعات از جمله کره شمالي و برنامه هسته اي ايران به شمار مي رود، قرار است در روزهاي سوم تا بيست و هشتم ماه مه با برگزاري کنفرانسي در شهر نيويورک بار ديگر بررسي شود.
در چارچوب ان. پي. تي، قدرت هاي هسته اي بايد در جهت خلع سلاح حرکت کنند و اين تعهد را نيز براي ديگر کشورها ايجاد مي کند که به دنبال دستيابي به اين قبيل تسليحات نباشند.
حق برخورداري از انرژي هسته اي صلح آميز همواره محترم شمرده شده است و بر همين اساس، بدر نيز تصريح کرد قدرت هاي هسته اي در چانه زني در اين رابطه ناکام بوده اند و تلاش ها نيز به منظور عاري سازي خاورميانه از سلاح هسته اي همواره و به طور مداوم به تعويق افتاده است.
اين ديپلمات مصري که به مناسبت چهلمين سال امضاي معاهده ان. پي. تي در کشور سوئيس سخن مي گفت، خاطرنشان کرد ما در منطقه خاورميانه به عبارت ديگر فريب برخي امتيازات و وعده هايي را خورده ايم که هرگز جامه عمل به خود نپوشيده است.
وي ضمن هشدار درخصوص اين که خاورميانه از نقشي اساسي در موفقيت کنفرانس بررسي ان. پي. تي و آينده معاهده کنترل تسليحات هسته اي برخوردار است، اضافه کرد انزجار گسترده اي در منطقه در قبال اين معاهده وجود دارد.
مصر که در حال حاضر رياست کشورهاي غير متعهد را برعهده دارد، از اسرائيل خواسته است به طور رسمي تسليحات هسته اي را محکوم کند.
اين مقام مصري، کنفرانس نيويورک را که تلاش مي کند بر تقويت تعهدات کشورهاي بدون سلاح هسته اي متمرکز باشد يک معما و آشفتگي توصيف کرد.
اين در حالي است که کنفرانس پيشين به منظور بررسي ان. پي. تي که در ماه مه سال دو هزار و پنج برگزار شد با بي نظمي و بدون دستيابي به هرگونه نتيجه اي پايان يافته بود.
اسرائيل نيز که به شدت به داشتن سلاح هسته اي مظنون است از امضاي معاهده ان. پي. تي خودداري کرده است و کشورهاي پاکستان و هند نيز که تاکنون آزمايش هاي هسته اي اجرا کرده اند نيز پيوستن به اين پيمان را رد مي کنند.
کره شمالي نيز در سال دو هزار و سه از اين معاهده خارج شد و دو سال بعد نيز دو آزمايش هسته اي را اجرا کرد.
گفتني است يکصد و هشتاد و نه کشور معاهده ان. پي. تي را امضا کرده اند.