به گفته سخنگوي رئيس جمهور تونس، برنامه هاي اين سفر از روز جمعه آغاز و در روز شنبه پي گرفته خواهند شد. هيچ گونه تصريحاتي نسبت به برنامه هاي اين سفر و دستور ملاقات هاي احتمالي آن ارائه نگرديده است.
علاوه بر بررسي فرآيند گفتگوي اسرائيل و فلسطينيان، مسئله ديگر مورد بررسي آرشيو هاي مربوط به ياسر عرفات مي باشد که مورد درخواست حکومت خودگردان است.
يادآور مي شود که ياسر عرفات، رهبر پيشين فلسطينيان، پيش از بازگشت به فلسطين، مدت دوازده سال در تونس اقامت داشته است.
محمود عباس همزمان با پايان سفر بايدن، معاون اول رئيس جمهور آمريکا، به خاورميانه راهي تونس گرديده است؛ سفري که حرف و حديث هاي فراواني را به همراه داشت. پس از اعلام ساخت 1600 واحد مسکوني ديگر در بيت المقدس شرقي از سوي صهيونيست ها، بايدن ابتدا از اين کار ابراز ناراحتي نمود، اما پس از آن بي درنگ از علاقه قلبي خود به اسرائيل و شخص نتانياهو سخن گفت.اعلام ساخت و سازهاي جديد صهيونيستي، کار را به آنجا کشيد که حکومت خودگردان تهديد کرد که از مذاکرات غير مستقيم با صهيونيست ها امتناع خواهد ورزيد.
حکومت تونس نيز نسبت به اعلام جديد صهيونيست ها واکنش نشان داده و آن را شديدا محکوم نمود. وزارت خارجه تونس با انتشار اعلاميه اي اين اقدام اسرائيلي ها را جبهه گيري جديدي در برابر اراده جامعه بين الملل و تجاوز آشکار به قطعنامه هاي سازمان ملل متحد توصيف کرد. در اين اعلاميه همچنين آمده است: اين اتفاق درست زماني روي مي دهد که کشورهاي عربي حمايت خود را از شکل گيري مذاکرات غير مستقيم اسرائيل و فلسطينيان با ميانجي گري آمريکا، اعلام نموده اند.
به گزارش آسوشيتدپرس، تونس بازيگران صحنه بين المللي را به تشديد فشارها بر اسرائيل به منظور وا داشتن اين رژيم به پايان دادن به اعمالي فراخواند که هرگونه اقدام جدي را براي از سر گيري مذاکرات صلح در نطفه خفه ساخته و بنيان هاي اين فرآيند را به چالش مي کشد.