محمد البرادعي مدير کل سابق آژانس بين المللي انرژي اتمي که پس از 12 سال به مصر بازگشته است خواستار تغيير و اصلاح در قانون اساسي اين کشور شد ولي اين موضع گيريهاي وي موجب ناخشنودي حسني مبارک رييس جمهوري مصر شده است .
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، شبکه تلويزيوني فرانسه در اين باره گزارش داد که زور آزمايي يا به عبارتي رويارويي محمد البرادعي سياستمدار کهنه کار و حسني مبارک رييس جمهوري مصر اينک بالا گرفته است.
اين شبکه در گزارشي اعلام کرد که تقابل ميان محمد البرادعي نامزد احتمالي انتخابات آتي رياست جمهوري مصر و حسني مبارک، رييسجمهور کنوني اين کشور، شدت گرفته است.
شبکه تلويزيوني فرانسه با اشاره به بازگشت محمد البرادعي، نامزد احتمالي انتخابات رياست جمهوري سال 2011 ميلادي مصر به کشورش، تصريح کرد: وي که پس از 12 سال به کشور بازگشته است، در يک زورآزمايي و تقابل جدي با حسني مبارک رييسجمهوري اين کشور قرار دارد و اين تقابل طي روزهاي اخير افزايش يافته است.
اين شبکه با اشاره به سخنان البرادعي در جمع شهروندان، اقشار تحصيل کرده و سياستمداران مصري در رابطه با لزوم تغيير و اصلاح قانون اساسي مصر گزارش داد: البرادعي " ائتلاف ملي براي اصلاحات و تغيير در مصر" را تشکيل داده است که اين مساله به هيچ وجه خوشايند حسني مبارک رييسجمهوري اين کشور نيست.
بنابر اين گزارش، اين سياستمدار کهنهکار مصري در باره شرايط کنوني مصر گفت:مصر نياز به تغيير و اصلاح در قانون اساسي دارد و اگر شرايط براي برگزاري يک انتخابات آزاد و شفاف مهيا شود، حاضرم وارد عرصه سياسي و مديريتي کلان کشورشوم.
اين شبکه تلويزيوني در رابطه با تلاش حسني مبارک براي متوقف کردن رايزنيهاي سياسي البرادعي گفت: دولت حسني مبارک تلاش گستردهاي را به کار گرفته تامانع پيروزي البرادعي شود و به همين خاطر از رسانههاي اين کشور خواسته تا از انتشار سخنان وي خودداري کنند.
به گفته اين شبکه، مبارک که از سال 1981 ميلادي تاکنون رياست جمهوري مصر را برعهده دارد، تمايل دارد تا جمال مبارک پسر دوم خود را به عنوان رييسجمهوري آتي اين کشور بر مسند قدرت بنشاند که اين موضوع با مخالفت شديد البرادعي مواجه شده است.
در همين حال، " سعيد الواندي " پژوهشگر مسايل سياسي مصر در خصوص بخت موفقيت البرادعي در انتخابات آتي گفت: باتوجه به موقعيت حزب حاکم بر مصر و بر اساس قانون اساسي اين کشور، بخت البرادعي بسيار کم است. از سوي ديگر با توجه به آنکه اکثريت 250 نماينده مجلس اين کشور از هواداران مبارک هستند، همين مساله پيروزي البرادعي را دچار مشکل خواهد کرد.
اين در حالي است که روزنامه فيگارو جمعه گذشته گزارش داد که يک فعال سياسي هوادار البرادعي روز پنجشنبه توسط نيروهاي امنيتي و پليس مصر بازداشت و بشدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.