اولين جلسه کنفرانس اصلاحات قانوني با شرکت چهار حزب مخالف دولت مصر با هدف بررسي اصلاحات قانون اساسي با عنوان "جايگزين مطمئن براي کشور" برگزار شد که طي آن رئيس حزب جبهه ملي تاکيد کرد آينده دموکراتيک و نظام چند حزبي در مصر در معرض خطر است.
به گزارش شبکه تلويزيوني قطر، اسامه الغزابي رئيس حزب جبهه ملي مصر يکي از احزاب مخالف دولت اين کشور در اين کنفرانس تاکيد کرد : آينده دموکراسي و نظام چند حزبي در مصر در خطر است، ما اکنون در دو راهي قرار گرفته ايم، يا اينکه مسيري را که آغاز کرده ايم تکميل کنيم يا اينکه همه چيز از هم فرو خواهد پاشيد.
در اين گزارش آمده است : چهار حزب مخالف دولت مصر شامل الوفد، الناصري، تجمع ملي و حزب جبهه دموکراتيک به عنوان احزاب ائتلاف دموکراتيک، امروز کنفرانسي درباره اصلاحات قانوني با عنوان "جايگزين مطمئن براي کشور" برگزار کردند.سران اين احزاب، حزب حاکم(حزب ملي) را به شدت مورد حمله قرار دادند و از مواد اصلي قانون اساسي انتقاد کردند.
سران احزاب مخالف همچنين قول دادند با کنار گذاشتن اختلافات، موضع يکپارچه اي در مرحله آينده اتخاذ کنند.
اسامه الغزالي حرب رئيس حزب جبهه ملي يکي از احزاب مخالف دولت مصر به خبرنگار شبکه قطر مي گويد : ما خواهان انتخابات عادلانه و دموکراتيک واقعي در مصر هستيم که نامزدي شايسته ترين فرد براي انتخابات رياست جمهوري را تضمين کند و انتخابات آزاد و سالم برگزار شود و عملا فردي به قدرت برسد که شايستگي آن را داشته باشد.
در اين گزارش آمده است : احزاب مخالف از گروه اخوان المسلمين براي شرکت در اين کنفرانس دعوت نکردند و درباره حضور محمد البرادعي (مديرکل سابق آژانس بين المللي انرژي اتمي) در صحنه سياسي موضع محتاطانه اي اتخاذ کردند.
رفعت السعيد رئيس حزب تجمع ملي از احزاب مخالف به خبرنگار شبکه تلويزيوني قطر در اين زمينه گفت : دکتر البرادعي شخص قابل احترامي در مصر و جهان است، اما نمي پذيريم که او اعلام کند با مصري ها فقط بر اساس ماهيت مصري آنها گفتگو خواهد کرد نه بر مبناي سياسي.
در ادامه اين گزارش آمده است: اگر چه درخواست احزاب مخالف براي تغيير قانون اساسي به نخبگان سياسي حاضر در سالن کنفرانس مطرح شد، اما دغدغه جامعه مصر لقمه ناني بيش نيست.
مصطفي بکري عضو مجلس الشعب مصر به خبرنگار تلويزيون قطر مي گويد: متاسفم که مردم مصر از آنچه جريان دارد، بسيار دور هستند، زيرا هيچ ارتباطي ميان نخبگان سياسي و قشرهاي مردم وجود ندارد، زيرا مردم در انزوا هستند و قدرت حاکم با ايجاد محدوديت براي تمام کنفرانسها و نشستها، از به وجود آمدن ارتباط (ميان مردم و نخبگان سياسي) جلوگيري مي کند، رسانه هاي رسمي با نپرداختن به اين کنفرانس به رشد جريان هاي تندرو و افراطي کمک مي کنند.
محمود اباظه رئيس حزب مخالف الوفد در گفتگو با خبرنگار تلويزيون قطر با بيان اينکه "مردم مصر با هيچ کس عقد اخوت نبسته است" بر ضرورت تغيير قانون اساسي تاکيد مي کند.
در پايان اين گزارش آمده است : کنفرانس امروز احزاب مخالف سئوالات فراواني مطرح کرده است که مهمترين سئوال اين است که آيا ائتلافي که مي بينيم فقط براي شرکت در انتخابات پارلماني و رياست جمهوري آتي است يا اينکه هدف از آن تغيير روند قانوني در مصر براساس سازوکاري است که شايد در مرحله آتي اعلام شود.
جرج اسحاق هماهنگ کننده جنبش مخالف "ديگر کافي است" به خبرنگار شبکه تلويزيوني قطر مي گويد : تنها در صورتي تغيير در مصر امکان دارد و حکومت در برابر آن کوتاه خواهد آمد که مردم به خيابانها بريزند و عملا حکومت را تحت فشار قرار دهند .