استاد اقتصاد دانشگاه قاهره، تاکيد کرد کاهش درآمدهاي دولت مصر در سايه بحران مالي جهاني علت افزايش کسري بودجه اين کشور است.
به گزارش شبکه تلويزيوني الجزيره ،دکتر رشاد عبده در مصاحبه با اين شبکه درباره افزايش کسري بودجه مصر به حدود دوازده ميليارد دلار در هفت ماه گذشته، گفت.. کسري بودجه مصر هم اکنون در واقع پنج و پنج دهم درصد توليد ناخالص داخلي اين کشور است، بنابراين نبايد آن را خطر بزرگي براي اقتصاد مصر بدانيم.
اين در حالي است که کسري بودجه آمريکا هم اکنون نه و شش دهم توليد ناخالص داخلي اين کشور است.
کسري بودجه حتي پيش از بحران مالي جهاني هم در مصر وجود داشت و با توجه به پيامدهاي اين بحران، افزايش کسري بودجه طبيعي است.
وي افزود.. درآمد دولت مصر در سال گذشته کاهش داشت و صادرات اين کشور از نوزده ميليارد دلار به يازده و نيم ميليارد دلار رسيد. حواله بانکي کارگران مصري که در خارج کار مي کنند از هشت ميليارد دلار به سه و نيم ميليارد دلار کاهش يافت. درآمد مصر از کانال سوئز هم از چهار ميليارد و دويست و پنجاه ميليون دلار به دو ميليارد و پانصد ميليون دلار رسيد. سرمايه گذاريهاي خارجي در مصر هم در اين مدت از چهارده ميليارد و سيصد ميليون دلار به هشت ميليارد و پانصد ميليون دلار کاهش يافت.
وي راهکارهاي دولت مصر براي کاهش کسري بودجه کنوني گفت با بهبود شرايط اقتصاد جهاني، درآمد دولت مصر افزايش خواهد يافت. دولت مصر براي کاهش هزينه هاي خود پيش از انتخابات رياست جمهوري آينده، پرداخت يارانه به کالاها را کاهش نخواهد داد.