شوراي امنيت با صدور بيانيهاي ضمن محكوم كردن تلاش شبهنظاميان مخالف سومالي براي براندازي دولت انتقالي اين كشور به دولت اريتره براي تامين سلاح مخالفان هشدار داد.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري " الصومال اليوم "، شوراي امنيت با صدور بيانيهاي ، بار ديگر بر حمايت خود از دولت فدرالي انتقالي به عنوان دولت قانوني سومالي تاكيد و درگيريهاي اخير كه براي براندازي دولت در اين كشور انجام شده، محكوم كرد.
شوراي امنيت با اشاره به اينكه اطلاعاتي درباره اقدام اريتره در تامين سلاح مخالفان و ناديده گرفتن قطعنامه شوراي امنيت مبني بر ممنوعيت فروش سلاح به مخالفان سومالي دريافت كرده، از اين وضعيت ابراز نگراني كرد و يادآور شد كه كميته تحقيقات وابسته به اين شورا تحقيقاتي را براي تعيين صحت اين مساله آغاز كردهاند.
اين شورا در بيانيه خود كه توسط "ويتالي چوركين "، سفير روسيه قرائت شد از گروههاي مخالف خواست حملات خود را متوقف كرده و سلاحهاي خود را تحويل دهند و براي آشتي ملي تلاش كنند.
درگيري خونين ميان شبهنظاميان مخالف سومالي و نيروهاي دولت در موگاديشو همچنان ادامه دارد و طي 8 روز گذشته از آغاز درگيريها تاكنون 103 نفر كشتهاند و بسياري از غير نظاميان نيز شهر را ترك كردهاند.
خبرگزاري رويترز هم به نقل از نماينده سازمان ملل گزارش داد: صدها تن از نيروهاي بيگانه از آفريقا و خارج اين قاره ، براي جنگ با دولت سومالي مورد حمايت غرب وارد سومالي شدهاند تا در اين درگيريها شركت كنند.
احمد ولد عبدالله، نماينده سازمان ملل متحد گفت: بر اساس گزارشهاي آشكار و پنهاني كه به دست ما رسيده است، بدون شك تعداد زيادي از مبارزاني كه در سومالي حضور دارند از آفريقا و خارج از اين قاره آمدهاند و تعداد آنها به 300 نفر مي رسد.
جامعه بينالمللي خواستار تشكيل دولتي در سومالي است كه طيفهاي معارض نيز در آن مشاركت داشته باشند و از جمله ائتلاف آزادسازي مجدد سومالي شاخه "اسمره " به رهبري "حسن ظاهر اويس " و جنبش "جوانان مبارز " كه اعلام كرده است به رغم خروج نيروهاي اشغالگر اتيوپي به جنگ خود ادامه ميدهد و حال نيروهاي بينالمللي وابسته به اتحاديه آفريقا را هدف خواهند گرفت.
"شيخ شريف شيخ احمد "، رئيس اتحاديه محاكم اسلامي كه در 13 ژانويه گذشته از سوي پارلمان سومالي به رياست جمهوري سومالي برگزيده شد با تاكيد بر اجراي شريعت اسلامي در سومالي از همه معارضان و شاخههاي تندور از اتحاديه محاكم اسلامي خواسته بود، خشونتهاي بيفايده را كنار بگذارند اما آنها نپذيرفته و خواستار خروج نيروهاي صلحبان آفريقايي از سومالي هستند.
سومالي سالها است در گرداب هرج و مرج و آشفتگي دست و پا ميزند اما در سال 2006جنبشي به نام اتحاديه دادگاههاي اسلامي در آستانه متحد كردن كشور قرار گرفت. اين جنبش كه ميانهروها و تندروها در آن حضور داشتند، بهترين اميد براي اتحاد دوباره سومالي بود. مردم سومالي از تصور داشتن دولتي كه به امور كشور سرو سامان دهد خوشحال بودند.
با اين حال مقامات دولت بوش از تصور به قدرت رسيدن يك جنبش اسلامي كه ميترسيدند در جنگ با تروريسم همكاري نكند، وحشت داشتند. به اين دليل به اتيوپي، رقيب قديمي آمريكا در منطقه چراغ سبز دادند تا به سومالي حمله كند و بهترين اميد سومالي براي صلح و آرامش از دست رفت.
"كن منكهاس "، از كارشناسان امور سومالي در كالج ديويدسون گفت: جنبشي كه به نظر ميرسيد ميتواند به كابوس طولاني ملي سومالي خاتمه دهد، به علت اقدامات آمريكا و اتيوپي ناكام ماند. در نتيجه روحيه مبارزهطلبي اسلامي و ضديت با آمريكا افزايش يافت چون مردم سومالي، واشنگتن را مسوول توحش اشغالگران اتيوپيايي ميدانند.
پروفسور منكهاس گفت: «احساسات ضدآمريكايي در سومالي امروز به قدري شديد است كه در طول 20 سال گذشته شبيه آن را نديدهايم. مردم سومالي از آمريكا به علت حمايت از مداخله و اشغالگري اتيوپي كه باعث تشديد اين بحران بزرگ انساني شد، خشمگين هستند.»
در عين حال نيروهاي اتيوپي چند ماهي است كه به طور كامل از اين كشور خارج شدند اما نيروهاي وابسته به اتحاديه آفريقا هنوز براي حفظ امنيت اين كشور حضور دارند.
88/02/26