کارشناسان سازمان ملل متحد اعلام کردند غيرنظاميان جمهوري دموکراتيک کنگو ،به ويژه زنان ، هنوز قربانيان خشونتهايي هستند که در برخي موارد مي توانند جرائم ضد بشريت محسوب شوند.
هفت کارشناس سازمان ملل متحد که سه تن از آنها به تازگي به جمهوري دموکراتيک کنگو رفته اند ، قرار است پنج شنبه گزارشي درباره خشونت برضد غيرنظاميان در اين کشور به شوراي حقوق بشر سازمان ملل ارائه دهند.
اين کارشناسان اعلام کردند اعضاي نيروهاي مسلح ، پليس ملي، آژانس ملي اطلاعات و ديگر سرويسهاي اطلاعاتي جمهوري دموکراتيک کنگو احتمالا مسئول مواردي از اعدام هاي خودسرانه، خشونتهاي جنسي ، شکنجه و بدرفتاري هستند.
علاوه بر اين، کارشناسان سازمان ملل در گزارش خود اعلام کرده اند که گروههاي مسلح مثل ارتش مقاومت مسيح (شورشيان اوگاندا) و نيروهاي دموکراتيک آزاديبخش رواندا (شورشيان رواندا) دست به خشونت هايي مي زنند که نقض حقوق بين الملل بشر دوستانه به شمار مي رود و در برخي موارد مي توانند جرائم ضدبشريت نيز به شمار رود.
سازمان ملل متحد اعلام کرده است از ابتداي سال گذشته تا کنون صدها نفر در حملات شورشيان اوگاندا موسوم به ارتش مقاومت مسيح در شمال شرقي جمهوري دموکراتيک کنگو کشته شده و شمار زيادي نيز اواره شده اند. مسئولان سازمان ملل متحد بر اين عقيده اند که شبه نظاميان ارتش مقاومت مسيح بيست و پنج هزار زن و کودک را ربوده اند تا از انها در عمليات نظامي استفاده کنند يا انها را مورد بهره برداري جنسي قرار دهند.
کارشناسان سازمان ملل متحد تصريح کردند تمامي گروه هاي محلي درگير در مناقشه در جمهوري دموکراتيک کنگو شديد ترين نوع خشونت هاي جنسي را به عنوان يک سلاح جنگي مورد استفاده قرار مي دهند. در اين گزارش آمده است صندوق جمعيت سازمان ملل متحد، در نه ماه نخست سال دو هزار و نه ، هفت هزار و پانصد مورد خشونت جنسي عليه زنان و دختران در سراسر استانهاي اشوبزده کيووي شمالي و کيووي جنوبي ثبت کرده است. اين دو برابر مواردي است که در همين دوره زماني در سال دو هزار و هشت ثبت شده بود. بنا به همين گزارش ، زنان و دختران پس از آنکه به طور دسته جمعي مورد تجاوز جنسي قرار مي گيرند ، اعدام شده و يا قطع عضو مي شوند.
بر اساس انچه کارشناسان سازمان ملل متحد اعلام کرده اند از سالها پيش گروههاي مسلح محلي و خارجي با اقدامات خشونت اميز خود برضد غير نظاميان به ويژه زنان و دختران در دو استان کيووي شمالي و جنوبي در شرق جمهوري دموکراتيک کنگو محيط رعب و وحشت ايجاد مي کنند. سازمانهاي بشردوستانه بين المللي فعال در جمهوري دموکراتيک کنگو از اين مسئله ابراز تاسف کرده اند که گروههاي مسلح مستقر در اين منطقه اشوبزده زنان و کودکان را براي تامين اهداف نظامي خود به خدمت ميگيرند و از انها سو استفاده جنسي مي کنند، همين مسئله موجب شده است مشکلات موجود در زمينه حفاظت از غير نظاميان در اين منطقه تشديد شود. منطقه کيووي شمالي پيش از اين نيز دو بار از سال هزار و نهصد و نود و شش تا هزار و نهصد ونود وهفت و ازسال هزار ونهصد و نود وهشت تا سال دو هزار و سه دستخوش جنگ داخلي بود و اوضاع امنيتي و انساني ديگر مناطق جمهوري دموکراتيک کنگو را به شدت تحت تاثير قرار داد.