يک روزنامه امريکايي نوشت شايعه مرگ رئيس جمهور مصر، بي ثباتي اين کشور را تشديد کرده است .
روزنامه کريستين ساينس مانيتور چاپ امريکا روز سه شنبه در گزارشي در پايگاه اينترنتي خود نوشت، پس از انکه حسني مبارک رئيس جمهور مصر هفته گذشته در مصر تحت عمل جراحي قرار گرفت، مصري ها شايعات زيادي درباره وضع جسماني وي شنيده اند. اکنون اين سوال مطرح است که چه کسي بعد از مبارک قدرت را در مصر بدست خواهد گرفت.
مبارک هشتاد و يک ساله حدود سه دهه قدرت مصر را در اختيار داشته است.
شايعات درباره وضع مبارک باعث شد روزهاي يکشنبه و دوشنبه ارزش سهام در بازارهاي اين کشور کاهش يابد. اين مسئله بي اعتمادي در مصر را درباره جانشين مبارک در مصر نشان مي دهد. طرفداران دموکراسي در مصر که بر لزوم انتخاب رهبر جديد در انتخاباتي ازاد و عادلانه تاکيد مي کنند اميدوارند رژيمي را که حقوق بشر را نقض کرده و مخالفان خود مانند اخوان المسلمين را مرعوب مي کند کنار گذاشته شود.
حسن نفاع ،تحليلگر سياسي در دانشگاه قاهره که برنامه اي را براي مخالفت با موروثي بودن رياست جمهوري در مصر سازماندهي کرده معتقد است، اين کشور مرحله اي جدي و حياتي را مي گذراند و همه مصري ها هم اين را به خوبي احساس مي کنند.
هر چند رسانه هاي دولتي و مقامات بيمارستان المان که مبارک در ان تحت عمل جراحي قرار گرفت اعلام کرده اند وضع وي بهبود يافته است، اين باعث نشده که مصري ها گمانه زني هاي خود را درباره مرگ احتمالي مبارک متوقف کنند. اکنون ديدگاه غالب در مصر ان است که حسني مبارک رياست جمهوري را به پسر خود جمال واگذار کند. اما بسياري از کارشناسان معتقدند مبارک پيش از واگذاري قدرت به پسر خود يک دوره شش ساله ديگر تلاش خواهد کرد در قدرت بماند. البته بازگشت محمد البرادعي مدير سابق اژانس بين المللي انرژي اتمي به مصر و اعلام ضمني وي مبني بر تمايل به حضور در انتخابات رياست جمهوري اين کشور باعث شده دولت مبارک به ناچار اصلاحات در برخي بخش ها را پيگيري کند. بيشتر مصري ها معتقدند البرادعي در مقايسه با جمال مبارک که به فعاليت هاي تجاري مشغول است و رياست بخش سياسي حزب حاکم مصر را بر عهده دارد فرد مناسب تري جهت اداره مصر است.
پروفسور نافع از دانشگاه قاهره معتقد است در صورتي که مبارک تا هفته اينده در تلويزيون ظاهر نشود مصري ها سوالات بيشتري درباره سلامت وي مطرح خواهند کرد. اما هنوز بسيار زود است که بتوان گفت در صورت غيبت طولاني وي چه تحولاتي به وقوع خواهد پيوست. چنين سناريويي پيش از اين در نيجريه اجرا شده است.
کريستين ساينس مانيتور در پايان نوشت ، حتي اگر حسني مبارک بهبود يابد باز هم وي براي حضور در انتخابات سال اينده با مشکل مواجه خواهد بود. اگر وي بخواهد بعنوان نامزد حزب ملي دموکراتيک مصر در انتخابات شرکت کند جريان هاي مخالف از مسئله عمل جراحي وي بعنوان توجيهي براي نامشخص بودن وضع وي استفاده خواهند کرد.