دبيركل سابق اتحاديه نويسندگان جهان عرب رياست دائمي مصر بر اتحاديه عرب را بر خلاف منشور اين اتحاديه دانست و گفت كه اتحاديه عرب بيشتر به يك نهاد مصري شبيه است تا يك نهاد عربي.
"علي عفله عرسان " در گفتوگو با خبرنگار بينالملل فارس با اشاره به سخنان اخير وزير خارجه مصر مبني بر اينكه دبيركل اتحاديه عرب بايد از كشور باشد كه مقر دائمي اتحاديه در قاهره قرار دارد، گفت: اين سخن ابوالغيط بر خلاف منشور اتحاديه عرب است. البته چنين موضعگيري سبب ميشود تا برخي كشورهاي عربي به حركت در آيند تا ثابت كنند باب رياست اتحاديه عرب بر روي تمام كشورهاي عضو اين اتحاديه گشوده است و محدود و منحصر به كشور خاصي نيست.
وي افزود: ممكن است مصر همانند ديگر كشورهاي اتحاديه عرب نامزد در انتخابات آينده رياست اين اتحاديه معرفي كند و انتخابات به صورت دموكراتيك برگزار شود اما مصادره انتخابات بدين شكل نادرست است. به همين دليل برخي كشورهاي عربي از معرفي نامزد در انتخابات رياست اتحاديه عرب خودداري كردهاند بنابراين، طي ساليان متمادي دبيركل اين اتحاديه تحت كنترل مصر و سياستهاي اين كشور بوده است نه به عنوان نماينده جهان عرب.
علي عفله عرستان تصريح كرد: دبيركل كنوني اتحاديه عرب موضعگيريهايي كه در قبال تحولات جهان عرب مي خواهد، نشان بدهد كه مدافع منافع كشورهاي عربي است ولي هنگامي كه ضرورت ايجاب كند از سياستهاي مصر پيروي و آن را به مورد اجرا ميگذارد به هر حال به نظر ميرسد كه اتحاديه عرب يك نهاد مصري است تا يك نهاد عربي.
دبيركل سابق اتحاديه نويسندگان جهان عرب تاكيد كرد: اين به نفع قاهره نيست كه اصرار كند دبيركل اتحاديه عرب بايد از مصر باشد چرا كه اين موضوع بر عملكرد كشورهاي عربي به طور كلي تاثير منفي ميگذارد.
عرسان در پايان با تاكيد بر اينكه انتخاب دبيركل اتحاديه عرب بايد در چارچوب قانون و دموكراسي باشد، گفت: بايد رياست بر اين اتحاديه به صورت دورهاي باشد چرا كه تمام كشورهاي عضو اين اتحاديه توانايي پذيرفتن و انجام اين مسئوليت را دارند.