کشاورزان آفریقا از موقعیت مطلوب محصولات ارگانیک در بازارهای بین المللی بهره می برند.
به گزارش ایانا و به نقل از سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، تقریبا 5000 کشاورز غرب آفریقا از رواج روزافزون محصولات غذایی ارگانیک در کشورهای صنعتی سود می برند. سازمان فائو در قالب یک برنامه با حمایت 4/2 میلیون دلاری آلمان به آنها کمک کرده تا گواهینامه ها و الزامات مورد نظر را کسب نمایند.
طبق پیش بینی ها، بازار محصولات تجارت عادلانه و ارگانیک در کشورهای توسعه یافته حدود 5 تا 10 درصد طی سه سال آینده رشد خواهد داشت. این قضیه فرصت مناسبی در اختیار کشاورزان خرده پا در کشورهای فقیر قرار می دهد، لیکن این کشاورزان با موضوع استانداردهای بسیار سطح بالای کشورهای توسعه یافته و نیاز به اخذ گواهینامه های مورد نظر مواجه هستند.
علاوه بر این، کشاورزان برای ورود به بازار ارگانیک باید یک دوره گذار از شیوه کشت فعلی به ارگانیک را طی کنند و متحمل هزینه های بسیار زیادی شوند، بدون این که از قیمت گران محصولات دارای برچسب ارگانیک بهره ببرند.
پروژه های فائو در بورکینافاسو، کامرون، غنا، سنگال و سیرالئون به کشاورزان و صادرکنندگان کوچک کمک می کند تا بر این معضلات غلبه نمایند و از مزایای این بازارها استفاده کنند.
پاسکال لیو کارشناس اقتصاد کشاورزی فائو گفت: برخی گروههای کشاورزان تا قبل از این تجربه صادرات نداشته اند و محصولات خود را با قیمت اندک در بازار محلی عرضه می کردهاند. اکثر آنها فاقد منابع مالی، ظرفیت و توان فنی و قدرت نهادی هستند.
اما با تلاشهای صورت گرفته، این گروهها قادر به مذاکره و عقد قرارداد با صادرکنندگان شده اند. اکنون صادرکنندگان آناناس از غنا و کامرون برغم بحران اقتصادی شاهد افزایش صادرات هستند.
این پروژه بر تمام مراحل زنجیره عرضه از تولید، برداشت و بسته بندی تا اخذ گواهی و بازاریابی تمرکز دارد. نقش اصلی این پروژه در تامین هزینه های اخذ گواهی ارگانیک در دوران گذار و حمایت جهت ایجاد شرایط مطلوب تر بهداشتی با استانداردهای کیفی بین المللی بوده است.
تاثیر این پروژه در سطح جامعه منجر به ایجاد اشتغال برای کارکنان و کارگران دخیل در تولید محصولات دارای گواهینامه و خدمات پشتیبانی شده است. همچنین موفقیت این گروه از کشاورزان سبب علاقه مندی دیگر کشاورزان به اتخاذ روشهای ارگانیک و ابراز علاقه برای عضویت در این گروهها شده است.