هيئتي از كارشناسان نظامي آمريكا در ادامه همكاري با مصر براي تشديد محاصره نوار غزه از مراحل ساخت ديوار فولادي بازديد كرد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري آلمان، يك منبع امنيتي مصر گفت: اين هيئت پنجنفره كارشناسان نظامي به سرپرستي وابسته نظامي سفارت آمريكا در "قاهره " پايتخت مصر صبح امروز وارد فرودگاه "العريش " شد و از آنجا مستقيم به گذرگاه "رفح " در مرز مصر با غزه رفت تا از تونلهاي كشف شده اخير بازديد كند.
اين منبع افزود كه هيئت آمريكايي از نوار مرزي بيش از 14 كيلومتري مصر با نوار غزه و گذرگاههاي رفح و "كرم ابوسالم " بازديد كرد و تلاشهاي مصر را براي كنترل و حفاظت از مرزهاي خود با فلسطين اشغالي و كشف تونلها در مرز با غزه ستود.
هيئت كارشناسان نظامي سفارت آمريكا از بيش از سه سال پيش تقريبا ماهيانه از آخرين تحولات مرز مصر با غزه بويژه ساخت ديوار فولادي بازديد ميكند.
دولت مصر درحال احداث ديواري فولادي با همكاري آمريكا در مرز خود با نوار غزه است كه اين ديوار با عمق بيش از 20 تا 30 متر در زير زمين ساخته ميشود و 9 تا 10 كيلومتر نيز طول دارد.
اين ديوار داراي سيستمهاي حسگر است كه هرگونه تلاش براي تخريب آن را به مسئولان مصري اطلاع ميدهد و مصر همچنين كانال آبي را در طول اين ديوار ايجاد خواهد كرد.
براساس آخرين گزارشها، مصر هماكنون درحال قرار دادن بلوكهاي سيماني و كشيدن شبكه تور فلزي در درياي مديترانه به عمق 10 متر و طول 25 متر در امتداد ديوار فولادي است تا هرگونه تردد افراد بين مصر و نوار غزه از طريق خط ساحلي جلوگيري كند.
مصر همچنين كار احداث يك لنگرگاه براي قايقهاي نيروهاي امنيتي مصر و افزايش تعداد برجهاي مراقبت به 23 عدد را همراه با تجهيز آنها به دستگاههاي الكترونيك در طول مرز با نوار غزه آغاز كرده است.
منابع فلسطيني گزارش دادند كه مصر اخيرا برچيدن برجهاي قديمي مراقبت در مرز غزه را به عنوان زمينهسازي براي كار گذاشتن برجهاي فولادي آغاز كرد.
رژيم صهيونيستي با اعمال محاصره عليه نوار غزه گذرگاههاي اين منطقه را به روي فلسطينيان بسته است. دولت مصر نيز با وجود درخواستهاي مكرر مردم كشورهاي عربي و اسلامي، از بازگشايي دائم گذرگاه رفح به عنوان تنها گذرگاه ارتباطي فلسطينيان با جهان خارج خودداري ميكند.
مسئولان مصري اين گذرگاه را تنها براي مدت اندكي باز كرده و بار ديگر ميبندند و اجازه ورود كمكهاي بشردوستانه كمي به اين منطقه داده ميشود كه اين وضعيت، مردم نوار غزه بويژه بيماران و مجروحان فلسطيني را با مشكل جدي مواجه كرده است.
رژيم صهيونيستي از 27 دسامبر سال 2008 تا 18 ژانويه 2009 ميلادي به مدت 22 روز نوار غزه را آماج حملات خود قرار داد كه درجريان آن بيش از يكهزار و 450 فلسطيني شهيد و پنج هزار و 500 نفر ديگر زخمي شدند و سه ميليارد دلار به ساختار زيربنايي اين منطقه زيان وارد شد.