سازمان ملل متحد از پيشرفتهايي که اخيرا دولت انتقالي سومالي در زمينه امنيتي حاصل کرده است ابراز خرسندي کرد.
دولت انتقالي سومالي و جنبش اهل السنه و الجماعه در نشستي در مقر اتحاديه افريقا به طور رسمي توافق کردند که مطابق با توافق نامه جيبوتي براي برقراري صلح و اشتي ملي در سومالي تلاش کنند.
احمد ولد عبدالله نماينده ويژه سازمان ملل متحد در سومالي، روز سه شنبه در نايروبي ضمن ابراز خرسندي از امضاي اين توافق نامه و ديگر پيشرفتهايي که مقامات دولتي سومالي در برقراري صلح در کشورشان حاصل کرده اند اعلام کرد سومالي تا چندي پيش در استانه سقوط قرار داشت اما اوضاع اين کشور اکنون بهبود يافته است و مي توان از ان به عنوان يک کشور با اوضاع شکننده ياد کرد.
نماينده ويژه سازمان ملل متحد در سومالي با قدرداني از همه طرفهايي که در امضاي اين توافق نامه نقش داشته اند از همه گروهها و احزابي که دوست سومالي هستند درخواست کرد با در نظر گرفتن واقعيتهاي موجود براي ايجاد يک کشور جديد تلاش کنند.
اين مسئول سازمان ملل متحد خاطر نشان کرد من پيشتر نيز اعلام کرده بودم که سومالي در حال گذر از يک کشور در حال سقوط به کشوري است که اوضاع شکننده دارد. وي افزود اطمينان داريم که در اينده اي نزديک گروهها و احزاب سومالي بيشتر به يکديگر نزديک خواهند شد چرا که موانعي که در مسير ايجاد صلح و ثبات در سومالي وجود دارد در حال مرتفع شدن است.
دولت انتقالي سومالي با اذعان به اينکه جامعه بين المللي کمکهاي زيادي به اين کشور کرده تاکيد کرده است که سومالي همچنان به حمايتهاي بيشتر نياز دارد.
دولت سومالي در حال احياي نيروهاي نظامي و امنيتي است چرا که مي داند نيروي صلحبان اتحاديه افريقا مستقر در سومالي محدود است و دير يا زود به فعاليت خود در سومالي پايان خواهد داد. در حال حاضر حدود پنج هزار نيروي صلحبان افريقايي از دو کشور اوگاندا و بروندي در سومالي مستقر هستند در حاليکه قرار بود در مجموع هشت هزار نيروي صلحبان به اين کشور جنگزده اعزام شوند.
به گزارش خبرگزاري شينهوا از نايروبي، بر اساس توافق نامه روز گذشته که پس از ماه ها مذاکرات دو جانبه پنهاني و در چارچوب توافق نامه صلح جيبوتي ميان دولت انتقالي سومالي و گروه اهل السنه و الجماعه منعقد شد، دولت انتقالي سومالي بر سر تقسيم قدرت با اين گروه توافق کرد. اين جنبش مسلح در حال حاضر درگير جنگ با جنبش تندرو الشباب است.
سومالي واقع در شاخ افريقا از سال هزار و نهصد و نود و يک و درپي سرنگوني دولت محمد زياد باره درگير جنگ داخلي است.