کتابی مشتمل بر مجموعه مقالههايي از 10کارشناس امور آفریقا به بازار آمد كه به چالشهای نژادی سیاست در قاره سیاه ميپردازد.\
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از آل آفريكا، این کتاب که با عنوان «نژاد، کشمکش و آینده دولتهای آفریقایی» منتشر شده، دربرگيرنده مقالاتی است که سال گذشته در سمپوزیوم «موسسه مطالعات صلح و روابط بینالملل» دانشکده «جسوتیس حکیما» در نایروبی ارایه شده است. این سمپوزیوم در خلال درگیریهای بعد از انتخابات کنیا برگزار شد.
مقالههاي این کتاب چالشهای پیش روی قاره آفریقا را از چشماندازهای مختلف بررسی میکند و به چالشهایی ميپردازد که از نگاه نویسندگان مقالهها به خاطر دستکاری در هویتهای نژادی، تبعیض مبتنی بر مناسبات نژادی و همچنین کشمکشهای سیاسی – نژادی به وجود آمده است.
به عقیده نویسندگان کتاب، شکافهای موجود در امتداد خطوط مذهبی، فرهنگی و نژادی و همچنین چندین دهه فساد و سوء مدیریت، به طرز وحشتناکی باعث رقابت مخرب بین گروههای نژادی در آفریقا شده است و اگر حکومتهای مبتنی بر نژاد و بدون پشتوانه مردمی برای شکل دادن به دولتی که قدرت فائقه پایان دادن به نقض حقوق بنیادین انسانی را داشته باشد تلاش نکنند، قادر به دستیابی به اتحاد کامل نیستند.
این کتاب که به قیمت 450 شیلینگ کنیا در نایروبی منتشر شده، نگاه ویژهای به روششناسيهاي مربوط به بررسی کشمکشهای آفریقایی دارد و متغیرهایی را بررسی کرده که میتوانند در روند تغییر، تحول و فائق آمدن بر قومیت محوری مدنظر قرار گیرند.
ايبنا