افزايش ناامني و تعليق فعاليت برنامه جهاني غذا وابسته به سازمان ملل متحد در بسياري از بخشهاي جنوب سومالي، صندوق کودکان وابسته به سازمان ملل متحد (يونيسف) را مجبور کرده است مبلغ بيشتري را صرف سومالي کند آن هم در شرايطي که اين صندوق با شکافي گسترده بين هزينه ها و درآمدها رو به رو است.
به گزارش خبرگزاري رويترز از لندن، حنان سليمان معاون نماينده يونيسف در سومالي روز جمعه گفت اين نهاد از حدود شش ماه قبل پس از آن که انبارهاي متعلق به آن غارت شد و خشونتها افزايش پيدا کرد، از ذخيره سازي کمکها درکشور جنگ زده سومالي خودداري مي کند.
از آن زمان يونيسف که يکي از بزرگترين سازمانهاي امدادرساني فعال در سومالي است به طور مستقيم اقدام به انتقال مواد غذايي و واکسن و دارو از بنادر سومالي براي سازمانهاي امدادرساني مي کند که با اين سازمان همکاري مي کنند.
سليمان که در نايروبي پايتخت کنيا اقامت دارد گفت: فعاليت در سومالي براي ما پرهزينه تر شده است و وقت بيشتري مي گيرد.
هزينه حمل و نقل ايمن کمکها و محافظت از کارکنان، حدود يک پنجم کل هزينه هاي صندوق بين المللي پول را در سومالي تشکيل مي دهد. يونيسف همچنين مجبور شده است مسئوليت برنامه تغذيه تکميلي را با هدف پيشگيري از بروز انواع شديد سوء تغذيه در کودکان که ممکن است جان کودکان را تهديد کند بر عهده بگيرد. اين فعاليتها تا ماه ژانويه برعهده برنامه جهاني غذا بود ولي اين سازمان به علت تهديدات عليه کارکنانش از طرف گروه شورشي الشباب که خواستار دريافت باج بابت تامين امنيت کارکنان اين سازمان بود، فعاليت در سومالي را متوقف کرد.
يونيسف اعلام کرده است براي فعاليت در سومالي امسال به شصت و پنج و نيم ميليون دلار نياز دارد ولي تاکنون فقط هشت ميليون دلار کمک جمع آوري کرده است.
سليمان مي گويد، کمکها به احتمال زياد راهي هائيتي خواهد شد که در زمين لرزه ماه ژانويه ويران شد. رکود جهاني نيز عامل ديگر کاهش کمکها به يونيسف بوده است. وي افزود، برنامه جهاني غذا در حال رايزني با يونيسف است تا در صورت امکان بودجه برنامه جهاني غذا براي تغذيه تکميلي، در اختيار يونيسف قرار گيرد.