يک مسئول بلند پايه نيروي دريايي اروپا در ديدار با رئيس جمهور سيشل از افزايش موارد حملات دزدان دريايي سومالي در ابهاي ساحلي غرب اقيانوس هند ابراز نگراني کرد.
بارتولوم بوزا، معاون فرمانده نيروهاي دريايي اتحاديه اروپا مستقر در ابهاي دريايي سومالي و خليج عدن در گفتگو با مقامات سيشل اعلام کرد در روزهاي اخير يازده مورد حملات اخير دزدان دريايي سومالي به کشتيهايي که در ابهاي منطقه در حال تردد بودند گزارش شده است که از اين ميان تنها دو تا از اين حملات توسط نيروهاي دريايي اروپا که در عمليات اتلانت شرکت فعاليت مي کنند، دفع شد.
اين مسئول نظامي اروپا اين مسئله را در ديدار با برخي از مقامات بلند پايه سيشل از جمله جيمز ميچل رئيس جمهور اين کشور جزيره اي اعلام کرد. معاون نيروي دريايي اروپا در عمليات اتلانت از مقامات سيشل به خاطر همکاري نزديکشان با نيروهاي دريايي خارجي حاضر در عمليات اتلانت قدرداني کرد.
پارلمان سيشل چند روز پيش به منظور تشديد مبارزه با دزديهاي دريايي، با تصويب يک اصلاحيه، تدابير و مقررات مربوط به برخورد با دزدان دريايي را که در سواحل سومالي و خليج عدن فعاليت مي کنند، تشديد کرد. نمايندگان مجمع ملي سيشل روز پنجشنبه به اتفاق ارا اصلاحيه مربوط به قانون کيفري را تصويب کردند که در ان تدابير و مقررات شديدتري برضد دزديهاي دريايي پيش بيني شده است. سي و دو نماينده مجمع ملي سيشل با کنار گذاشتن اختلاف نظرات و ديدگاههاي سياسي خود اصلاحيه بند شصت و پنجم قانون کيفري کشورشان را تصويب کردند. بر اساس مقررات جديدي که در اين اصلاحيه پيش بيني شده است افرادي که مظنون به شرکت در دزديهاي دريايي يا همکاري با گروههاي دزدان دريايي هستند، به سرعت بازداشت و محاکمه مي شوند و در صورت اثبات اتهاماتي که برضد انها مطرح شده است، به سي سال زندان و پرداخت يکصد هزار دلار امريکا محکوم خواهند شد.
معاون فرمانده نيروي دريايي اروپا در عمليات اتلانت در عين حال به اين واقعيت اذعان کرد که معضل گسترده دزديهاي دريايي را در ابهاي سومالي و خليج عدن نمي توان تنها از طريق کمکهاي نظامي حل و فصل کرد بلکه بايد ريشه هاي اين معضل را پيدا کرد و انها را خشکاند. اين مسئول نيروي دريايي اروپا توضيحات بيشتري در اين زمينه ارائه نکرد.
کارشناسان بي ثباتي، خشونت ،هرج و مرج و فقر در سومالي را يکي از علل اصلي افزايش دزديهاي دريايي در منطقه مي دانند. سومالي واقع در شاخ افريقا از سال هزار و نهصد و نود و يک و درپي سرنگوني دولت محمد زياد باره درگير جنگ داخلي است. ناامني و هرج و مرج در سومالي پس از ان تشديد شد که دو سال پيش نيروهاي دولتي با حمايت ارتش اتيوپي شبه نظاميان اسلامگراي وابسته به دادگاههاي اسلامي را از مناطقي که تصرف کرده بودند بيرون راندند.
به گزارش خبرگزاري شينهوا از ويکتوريا، بزرگ ترين عمليات مبارزه با دزديهاي دريايي موسوم به اتلانت را اتحاديه اروپا در نوامبر سال دو هزار و هشت در سواحل سومالي و خليج عدن اغاز کرد و در چارچوب اين عمليات تعداد کشتي جنگي، چند هواپيماي جنگي و نزديک به دوازده هزار نيروي دريايي از کشورهاي المان، بلژيک، اسپانيا، فرانسه، يونان، ايتاليا، هلند و انگليس در ابهاي اين منطقه از افريقا مستقر کرد.