رهبر ليبي معاون وزير خارجه اين كشور را روانه قاهره كرد تا دعوت مجدد ليبي از رئيس جمهور لبنان براي شركت در اجلاس سران عرب را به "عمرو موسي " دبيركل اتحاديه عرب تقديم كند.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري "المحيط "، "معمر قذافي "، رهبر ليبي، معاون وزير خارجه اين كشور را به قاهره فرستاد تا دعوت مجدد ليبي از "ميشل سليمان "، رئيس جمهور لبنان را براي شركت در اجلاس سران عرب به "عمرو موسي "، دبيركل اتحاديه عرب تقديم كند.
"عمران بوكراع "، معاون وزير خارجه ليبي روز گذشته در ديداري غيررسمي با "عمرو موسي "، دعوت مجدد ليبي از لبنان را به وي ارائه داد و پس از آن به طرابلس بازگشت.
عمروموسي گفت: ما از مسئول ليبيايي استقبال كرديم و دعوتنامه را نيز به نماينده لبنان در اتحاديه عرب داديم.
وي افزود: اميدواريم با توجه به اهميت مشاركت همه كشورها در اين مرحله حساس، شاهد حضور لبنان در اجلاس ليبي باشيم.
اين دومين دعوت "معمر قذافي " از "ميشل سليمان " طي يك هفته براي حضور در نشست طرابلس است، اما هنوز واكنش دولت لبنان به اين دعوت مشخص نيست.
پيش از اين اعلام شده بود كه لبنان دعوت ليبي براي شركت در اجلاس سران عرب را كه قرار است در 27 و 28 ماه جاري ميلادي در شهر "طرابلس " اين كشور برگزار شود، رد كرده است.
منابع خبري عربي تاكيد كردند: قذافي به ميانجيگري و توصيه دبيركل اتحاديه عرب پاسخ مثبت داد و ارسال مجدد دعوت براي لبنان را پذيرفت تا تمايل خود را براي مشاركت لبنان در اين نشست نشان دهد.
يك مسوول بلندپايه ليبي نيز در اين باره گفت: قذافي ميخواهد همه كشورهاي عربي در نشست هفته آينده سران كشورهاي عربي در شهر "سرت " حضور داشته باشند.
برخي منابع جنبش امل و جنبش حزبالله لبنان پيش از اين با اشاره به صدور قرار بازداشت "معمر قذافي " رهبر ليبي در رابطه با قضيه امام موسي صدر تأكيد كردند كه لبنان نبايد در اجلاس عربي در ليبي شركت كند.
"نبيه بري " رئيس مجلس لبنان نيز پيش از اين تاكيد كرده بود كه شخصا با شركت كشورش در اجلاس سران عرب در ليبي مخالف است.
امام موسي صدر كه رهبري جنبش "امل " شيعه را بر عهده داشت، در سال 1978 و در زمان جنگ داخلي لبنان براي مذاكره با رهبر ليبي به اين كشور سفر كرد، اما پس از آن ناپديد شد؛ طرابلس نيز مدعي است كه وي با يك هواپيما به ايتاليا رفته است، اما شيعيان لبنان معتقدند كه دولت ليبي به دلايل سياسي وي را ربوده است.
روابط لبنان و طرابلس هنگامي تيرهتر شد كه يك قاضي تحقيق لبناني در سال 2008 قرار اتهامي را در پرونده ربودن "امام موسي صدر " صادر كرد، پس از آن "سميح الحاج "، بازپرس دادگستري لبنان، "قذافي " را به ربودن "امام صدر " و "محمد يعقوب " از ياران وي و "عباس بدرالدين " روزنامه نگاري كه وي را در سفر به ليبي همراهي كرده بود، متهم كرد.
پس از اينكه دادگاه لبنان قذافي را متهم كرد، دولت ليبي هرگونه ارتباط با اين مساله را رد كرده و علت اين امر را تلاش برخي گروههاي لبناني براي ايجاد تشويش و متهم كردن قذافي با قضاياي تروريستي دانست.