پايگاه اطلاع رساني شبکه فرانس 24 فرانسه در گزارشي اعلام کرد که نخستين تصوير حسني مبارک رييس جمهوري بيمار مصر پس از عمل جراحي در آلمان منتشر شد و اين تصوير به شايعه مرگ وي پايان داد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، اين سايت نوشت:حسني مبارک رييس جمهوري مصر از سال 2003 ميلادي تاکنون همواره از بيماري رنج مي برد که اين مساله همواره بر رويکردهاي وي در عرصه داخلي و بين المللي تاثير داشته و داشتن عقل سالم در بدن سالم را براي وي ضروري کرده است.
اين شبکه در عين حال تصويري از رييس جمهوري مصر نشان داد که وي در ظاهر از روي اجبار تبسمي برلب دارد.
به نوشته سايت فرانس 24 ، اين تصوير از تصاويري که سه شنبه شب از طريق شبکه تلويزيون دولتي مصر پخش گرديد، برداشته شده است.
حسني مبارک که درپي اعدام انقلابي انور سادات رييس جمهوري سابق مصر در روز سه شنبه، 6 اکتبر 1981 برابر با چهاردهم مهر ماه 1360 توسط خالد اسلامبولي، به قدرت رسيد بلافاصله به افسران ارتش دستور داد 650 تن از مسلمانان مبارز مصري را بازداشت کرده و تحت شکنجه قرار دهند.
مبارک همواره تلاش مي کند براي ششمين بار در انتخابات آتي رياست جمهوري مصر که قرار است در سال 2011 ميلادي برگزار شود مشارکت کند ولي بيماري هاي مختلف وي و بستري شدن و تحت عمل جراحي قرار گرفتنش، اين امکان را به او نمي دهد و به همين دليل عزم خود را بکار گرفته تا پسر دوم خود جمال مبارک و يا عمر سليمان رييس سرويس اطلاعاتي مصر را جانشين خود کند.
براساس اين گزارش، مبارک طي سالها حکومتداري تنها به فکر منافع خود و نه ملت مصر و جهان اسلام بود و در اقدامات هماهنگ با سياستگزاران کاخ سفيد و تل آويو عليه ملت فلسطين گام برداشته و حتي اخيرا نيز براي محاصره ساکنان نوار غزه که از سوي نظاميان صهيونيستي تحت محاصره قرار دارند ديوار فولادي در مرز با مصر احداث کرده است.
به گفته کارشناسان، از آنجا که حسني مبارک از بيماري هاي متفاوت رنج مي برد و دردهاي ناشي از اين بيماري ها در تصميم گيريهاي وي اثر منفي گذاشته است، بهتر خواهد بود به تدريج صحنه را براي چهره هايي که افکار عمومي داخلي مصر توجه بيشتري به آنها دارند خالي کند.
محمد البرادعي مدير کل سابق آژانس بين المللي انرژي اتمي که ماه گذشته پس از 12 سال به کشورش بازگشت به طرز باشکوهي مورد استقبال مردم قرار گرفت.
وي در مصاحبه ها و ديدار با اقشار مختلف مردم مصر آمادگي مشروط خود را براي هدايت کشور و حضور در انتخابات آتي رياست جمهوري مطرح کرد و سياست هاي چند سال اخير مبارک را به شدت مورد انتقاد قرار داد و خواستار اصلاح و تغيير در مديريت کلان کشورش شد.
شماري از رسانههاي مصر روي ژنرال عمر سليمان در مقابل جمال مبارک نامزد اصلي رياست جمهوري تاکيد دارند و حال آنکه با استقبال کمنظير مردم مصر از البرادعي، شاخص وي در بورس نامزدان انتخابات رياست 2011 بالا رفته است.
گرچه البرادعي براي شرکت در انتخابات رياست جمهوري مصر به طور مشخص و رسمي خود را نامزد نکرده است ولي برخي از شخصيتها و جريانات سياسي و جامعه مدني مصر خواهان مشارکت وي در اين انتخابات هستند. به اعتقاد بسياري از گروهها و جريانات ليبرالي و هوادار اصلاحات به سبک آمريکايي در مصر، حضور البرادعي در انتخابات 2011 فرصتي است براي مقابله با پديده موروثي شدن رياست جمهوري و انتخاب جمال مبارک به عنوان رييسجمهوري مصر و جانشين پدرش، بسياري از پژوهشگران منطقه خاورميانه معتقد بودند که با پيروزي باراک اوباما از حزب دمکرات آمريکا، فشار روي رژيم مبارک براي اصلاحات و دموکراسي در مصر، دو چندان خواهد شد ولي منطقه و جهان ديد که اوباما نه تنها به مبارک فشار نياورد بلکه تهديدات آمريکا به شيوه جرج بوش را کنار گذاشت و به کمکهاي نظامي و فني خود به مصر افزود.
به نظر بسياري از شخصيتهاي مذهبي و ملي مصر و جهان عرب، البرادعي حتي اگر به طور جدي وارد کارزار انتخابات رياستجمهوري شده و پيروزمندانه از آن خارج شود و روند موروثي شدن رياست جمهوري مصر را بر هم زند، نميتواند مشکلات و بحرانهاي مزمن اين کشور را حل کند.
برخي از شخصيتهاي ملي مصر با شيوه آمدن البرادعي به صحنه سياست مصر به عنوان يک بازيگر تحميلي و مورد حمايت غرب مخالفند.
عدهاي از شخصيتهاي مصر اعتقاد دارند تحرکات البرادعي در عرصه داخلي مصر الگوي خوبي نبوده و از جهاتي مشکوک بوده است. حمايت رواني و رسانهاي غرب و جريانات ليبرالي داخلي مصر از نامزدي البرادعي در انتخابات 2011 نميتواند براي آينده مصر و مردم آن سودمند باشد.
ترديد شخصيتهاي مصري و عربي به اين دليل است که اولا البرادعي داراي دو تابعيت است و به عنوان ديپلمات 27 سال از صحنه داخلي مصر دور بوده و با مشکلات و روند تحولات پيچيده جامعه مصر ناآگاه است و ديگر اينکه در مدت 12 سال خدمت به عنوان مديرکل آژانس بينالمللي انرژي هستهاي نه تنها به جهان اسلام خدمت نکرده بلکه خود به عنوان ابزاري در جهت سياست آمريکا در اشغال عراق به بهانه داشتن سلاح کشتار جمعي عمل کرده است. ارتباطات وي با محافل غربي و صهيونيستي زمينهها را جهت دريافت جايزه نوبل در رشته صلح در سال 2005 فراهم ساخت.
اين در حالي است که وي در طول حيات حرفهاي خود منش ليبرالي و سکولاريستي داشته و هيچگاه قرابتي با منش و اخلاق اسلامي مردم مصر نداشته است ضمن اينکه تجارب ديپلماتيک وي به چهرهسازي او بسيار کمک کرده و با داشتن ارتباطات با شخصيتها و محافل بينالمللي بويژه آمريکا و اتحاديه اروپا، براي غربيها چهره مطلوبي دارد و ميتواند الگويي براي اجراي طرحهاي آمريکايي در راستاي تغيير و تحول در منطقه خاورميانه باشد.
به هر روي فردي مي تواند به برون رفت مصر از شرايط کنوني بد اجتماعي، اقتصادي و حتي امنيتي کمک کند که کرامت و شرافت مردم اصيل و مسلمان اين کشور و جايگاه سنتي و تاريخي مصر باشکوه را بازگرداند. کاري که مبارک بيمار نخواست و شايد به دلايلي نتوانست انجام دهد.