دیده بان حقوق بشر روز شنبه اعلام کرد لیبی باید در نشست سران عرب که قرار است در این کشور برگزار شود، در مورد سرنوشت تعداد زیادی از افراد که در این کشور ناپدید شده اند شفاف سازی کند.
سارا لی ویتسون مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان دیده بان حقوق بشر در بیانیه ای اعلام کرد : "یکی از موضوعات قابل بررسی در نشست سران عرب، مسئله آشتی میان ملت هاست و لیبی باید از این فرصت استفاده و خانواده های زیادی را که از نزدیکان خود خبری ندارند، از نگرانی خارج کند". این مسئول دیده بان حقوق بشر در اظهارات خود به دو مخالف یعنی جباله حامد مطار و عزت المجاریف که در دهه نود میلادی در قاهره بازداشت و به دستگاه امنیتی لیبی سپرده شدند اشاره کرد.
این دو در زندان ابوسلیم زندانی شدند. وی افزود در قضیه کشتار زندان ابومسلم در لیبی در سال هزار و نهصد و نود و شش ، هزار و دویست زندانی به دست نیروهای امنیتی لیبی کشته شدند.
علت درگیری زندانی ها و ماموران امنیتی هنوز در هاله ای از ابهام قرار دارد. دیده بان حقوق بشر همچنین به ناپدید شدن اسرار آمیز امام موسی صدر، از روحانیون برجسته شیعه لبنان اشاره کرد.
ناپدید شدن امام موسی صدر از موضوعات مورد اختلاف دو کشور لیبی و لبنان و یکی از دلایلی است که میشل سلیمان رئیس جمهور لبنان نشست سران عرب را که در شهر سرت در لیبی برگزار می شود تحریم کرده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیکوزیا، امام موسی صدر آخرین بار در سال هزار و نهصد و هفتاد و هشت در لیبی دیده شد.
دستگاه قضایی لبنان در سال دو هزار و هشت، معمر قذافی رهبر لیبی را در قضیه ناپدید شدن صدر مقصر دانست و خواستار دستگیری قذافی شد. این در حالی است که لیبی هرگونه دست داشتن در قضیه ناپدید شدن این روحانی لبنانی را تکذیب می کند و می گوید امام موسی صدر به ایتالیا رفته است.
ایتالیا هم ورود وی را به خاک خود انکار می کند.