پايگاه اينترنتي بي بي سي روز شنبه نوشت: درخواست ها از شيخ جديد الازهر مصر براي استعفا از حزب حاکم مصر افزايش يافته است.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، اين منبع خبري افزود: "شيخ احمد طيب" که به دنبال مرگ "شيخ محمد سيد طنطاوي" توسط "حسني مبارک" رئيس جمهوري مصر به عنوان شيخ تازه دانشگاه الازهر، مهم ترين نهاد آموزشي و پژوهشي مذهبي در جهان اسلام منصوب شد، از اعضاي کميته سياستگذاري حزب حاکم دموکراتيک ملي به شمار مي رود.
به گزارش بي بي سي،"جمال مبارک" پسر حسني مبارک که برخي او را رئيس جمهوري آينده مصر مي دانند، رئيس اين کميته به شمار مي رود.
منتقدان دولت مصر مي گويند، شيخ طيب به عنوان بلند پايه ترين مقام مذهبي مصر بايد فراتر از منازعات سياسي باشد.
اين منبع خبري با بيان اينکه طيب به طور اصولي با کناره گيري از حزب حاکم موافقت کرده، اضافه کرد: وي اين تصميم خود را تا زماني که حسني مبارک از سفر خود به آلمان به مصر بازنگشته، عملي نمي کند.
در همين حال، رئيس جمهوري مصر که براي ديدار با صدراعظم آلمان به اين کشور سفر کرده بود، در آن کشور تحت معالجات درماني قرار گرفته و قرار است امروز (شنبه) بيست و هفتم مارس به مصر بازگردد.
تارنماي بي بي سي افزود: شيخ الازهر علاوه بر نظارت بر مديريت دانشگاه، رياست شوراي علماي دانشگاه را نيز به عهده دارد و از جايگاهي مذهبي به عنوان بلند پايه ترين مقام روحاني مصر برخوردار است.
حوزه نفوذ اين مقام مذهبي، معمولاً از مرزهاي مصر هم فراتر مي رود و در سراسر کشورهاي مسلمان سني مذهب داراي اعتبار و اهميت است.
به نوشته اين منبع خبري ، شيخ الازهر را در گذشته، شوراي علماي دانشگاه تعيين مي کرد، اما از زمان رياست جمهوري "جمال عبد الناصر"، تعيين شيخ به رئيس جمهوري سپرده شده است.
شيخ احمد طيب که در سن 66 سالگي به جاي شيخ طنطاوي نشسته، اهل استان "قنا" در جنوب مصر، دانش آموخته فلسفه و اصول عقايد در دانشگاه الازهر و فلسفه اسلامي " در سوربن" (پاريس) است. وي در دانشگاه الازهر فلسفه تدريس مي کرد و نويسنده و مترجم آثاري در زمينه فلسفه اسلامي است.
بي بي سي در پايان يادآور شد: شيخ احمد طيب در سال 2002 به مقام مفتي رسيد و تا سال بعد که به رياست دانشگاه الازهر رسيد، عهده دار اين مقام بود.
وي به مخالفت با جريان بنيادگراي اخوان المسلمين مشهور است.