سازمان ديده بان حقوق بشر از ليبي خواست درباره سرنوشت رهبر شيعيان لبنان و دوتن از همراهانش كه در سال 1978 ناپديد شدند، توضيح دهد.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري "المحيط "، سازمان ديده بان حقوق بشر از ليبي كه ميزبان نشست سران عرب است، خواست درباره سرنوشت "امام موسي صدر "، رهبر شيعيان لبنان و دو تن از همراهانش كه در سال 1978 ربوده شده بودند، توضيح دهد.
امام موسي صدر كه رهبري جنبش "امل " شيعه را بر عهده داشت، در سال 1978 و در زمان جنگ داخلي لبنان براي مذاكره با رهبر ليبي به اين كشور سفر كرد، اما پس از آن ناپديد شد؛ طرابلس مدعي است كه وي با يك هواپيما به ايتاليا رفته است، اما شيعيان لبنان معتقدند كه دولت ليبي به دلايل سياسي وي را ربوده است.
روابط لبنان و طرابلس هنگامي تيرهتر شد كه يك قاضي تحقيق لبناني در سال 2008 قرار اتهامي را در پرونده ربودن "امام موسي صدر " صادر كرد، پس از آن "سميح الحاج "، بازپرس دادگستري لبنان، "قذافي " را به ربودن "امام صدر " و "محمد يعقوب " از ياران وي و "عباس بدرالدين " روزنامه نگاري كه وي را در سفر به ليبي همراهي كرده بود، متهم كرد.
اختلاف دو كشور موجب شده است تا "ميشل سليمان " از شركت در نشست سران عرب درشهر "سيرت " ليبي خودداري كرده و نماينده لبنان در اتحاديه عرب و كاردار سفارت لبنان در طرابلس در اين نشست شركت مي كنند.
طرابلس هرگونه دست داشتن در ربودن "امام موسي صدر " را رد كرده و مي گويد كه وي به ايتاليا سفر كرد، اما دولت ايتاليا ورود وي به اين كشور را رد كرده است.
سازمان ديده بان حقوق بشر همچنين خواستار اين شد كه ليبي درباره "جاب الله حامد مطر " و "عزات يوسف المقريف " ، دو مخالف ليبيايي كه ابتدا توسط نيروهاي امنيتي مصر بازداشت شده و سپس به نيروهاي ليبيايي تحويل داده شدند ، اما از سال 1980 تاكنون خبري از آنها در دست نيست، توضيح دهد.
اين سازمان از ليبي خواست تا حقيقت را درباره اين قربانيان بيان كند و براي آنها غرامت پرداخت كرده و عاملان اختفاي آنها را محاكمه كند.