بر اساس نتایج مطالعه ای که امروز یکشنبه منتشر شد در خلال سی و نه سال منتهی به سال دو هزار و هشت میلادی حدود هشتصد و پنجاه و چهار میلیارد دلار سرمایه به طور غیرقانونی از افریقا خارج شده است و استمرار این وضع می تواند دستاوردهای ناشی از رشد سریع اقتصادی در این قاره را به مخاطره بیاندازد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از لیلونگوه (پایتخت کشور افریقایی مالاوی)، در این مطالعه که موسسه "گلوبال فایننشال اینتگریتی" Global Financial Integrityانجام داده ، خاطر نشان شده است میزان خروج غیر قانونی سرمایه از افریقا در فاصله سال های هزار و نهصد و هفتاد تا دو هزار و هشت میلادی به طور متوسط یازده ممیز نه دهم درصد بوده است.
بر اساس گزارش موسسه "گلوبال فایننشال اینگریتی"،از جمله راه های خروج غیر قانونی سرمایه از قاره افریقا می توان به رشوه خواری، دزدی،قاچاق انسان،قاچاق مواد مخدر و فرار از پرداخت مالیات اشاره کرد.
این مطالعه که نتایج ان در کنفرانسی با حضور وزیران دارایی و اقتصاد کشورهای عضو اتحادیه اروپا در کشور افریقایی مالاوی ارائه شد تصریح می کند "در خلال این دوره تقریبا چهل ساله، بیش از هشتصد و پنجاه میلیارد دلار سرمایه به طور غیرقانونی از افریقا خارج شده است که این میزان سرمایه برای جبران کل بدهی های خارجی کشورهای این قاره کافی است.
در این گزارش همچنین تصریح شده است "رشد اقتصادی که با اصلاحات منطقی همراه نباشد می تواند به تشدید خروج سرمایه از قاره افریقا بینجامد." گزارش موسسه گلوبال فایننشال اینتگریتی تاکید دارد "باید سیاست های لازم اتخاذ شود و عوامل تاثیر گذار در خروج غیرقانونی سرمایه از افریقا مشخص شود." این مطالعه تصریح می دارد کشورهای عضو گروه بیست باید اقدامات لازم در زمینه شفاف سازی ونظارت گسترده تر بر بانک ها و موسسات مالی بین المللی که این سرمایه ها را جذب می کنند اعمال دارند.