روزنامه القدس العربي چاپ لندن روز يکشنبه نوشت: با آنکه جامعه سني موريتاني از چند قرن پيش مذهب اشعري دارند، اما فعاليت تشيع در اين کشور ملموس شده است.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، القدس العربي افزود: فعالان شيعه در موريتاني با استفاده از روابط محمد ولد عبدالعزيز رئيس جمهوري اين کشور با ايران و نيز افتتاح سفارتخانه هاي دو کشور که قرار است به زودي انجام شود، مي کوشند خودشان را سازماندهي کنند.
اين روزنامه افزود: اظهارات روز گذشته (شنبه ) يک فعال موريتانيايي بيانگر گسترش چشمگير شيعيان در جامعه اين کشور است. بکار بن بکار که در تلاش براي رهبري شيعيان موريتاني است، به فصلنامه "اميد نو" گفت که مذهبش تشيع است و آيت الله سيستاني نيز مرجع اوست و او آشکارا شيعه بودنش را اعلام مي کند.
وي که بيش از چهل سال سن داشته و از علاقمندان به مذهب تشيع است، با اشاره به اينکه موريتاني پس از نيجريه از لحاظ گسترش تشيع، دومين کشور در آفريقاست، گفت که تاريخ ورود تشيع به موريتاني به سال 1560 ميلادي باز مي گردد و هم اکنون حدود چهل و پنج هزار شيعه در تمام مناطق اين کشور زندگي مي کنند.
بن بکار در باره خواسته هاي شيعيان موريتاني و نيازهايشان گفت آنان ايجاد مراکز ديني و علمي ويژه شيعيان را خواستار هستند تا زمينه ايجاد حوزه علميه براي ساماندهي به فعالان مذهب تشيع فراهم شود و شيعيان موريتاني بتوانند در آئين هاي شيعيان و مناسبتهاي آنان در ايران و عراق شرکت کنند.
وي که در منطقه کرفور در نواکشوت زندگي مي کند، گفت همه مردم موريتاني رسول خدا ( ص) را دوست داشته و ايشان را گرامي مي دارند که اين خود، تشيع است.
بن بکار با استناد به اين فرمايش رسول خدا (ص) مبني بر اينکه کسي که ما را دوست بدارد و اخلاق ما را داشته باشد، از شيعيان ماست،گفت من معتقدم که همه مردم موريتاني به واسطه ماهيت و ميراث خود، شيعه هستند.
به گفته وي، نگاهي به جامعه موريتاني عادات مختلف موروثي شيعه را در اين جامعه نشان مي دهد. عاداتي که در جامعه موريتاني ريشه دوانده و برخي از اين عادتها نيز با آئين هاي عاشورا همخواني دارد. آنچه من انجام مي دهم تلاش براي بازگشت به مفاهيم اصلي جامعه و نزديک کردن به اين ديدگاههاست، زيرا با بررسي اصل اختلاف در درون امت اسلامي روشن مي شود که علت آن، سياسي است.
بن بکار، افزود امام ششم يعني حضرت امام جعفر صادق ( ع)، علم را گسترش داد و امام محمد باقر( ع) نيز آن را ترويج کرد و بيست هزار دانشجو نزد او دانش آموختند و چهار هزار عالم نزد ايشان در شهر مدينه پرورش يافتند.