حوزه فرهنگ به طور كلی با زمان قابل تعريف است و گذر زمان به آن جلوه و معنی میدهد و اشاعه فرهنگ دينی در جامعهای مانند آفريقای جنوبی، جريان مدتداری است كه برای نهادينه شدن آن نياز به گذر زمان و بينش عميق داريم.
محمدحسين احمدی، رايزن فرهنگی جمهوری اسلامی ايران در آفريقای جنوبی، در مصاحبه با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، ضمن بيان اين مطلب گفت: برای دستيابی به نتيجه مطلوب در امور فرهنگی نبايد عجولانه عمل كرد چرا كه در غير اين صورت آن پديده، زودگذر و ناپايدار خواهد بود.
رايزن فرهنگی جمهوری اسلامی ايران در آفريقای جنوبی در ادامه گفت: برای بهرهگيری از ظرفيتها و رفع مشكلات و تنگناهای فرهنگی موجود بايد شناخت كافی نسبت به مسائل روز و افراد داشته باشيم، با اتكاء به خداوند متعال، انجام پژوهش و تحقيق و برخورداری از ظرفيتهای تجارب بشری در حوزه نظری و عملی میتوان از ابزارهای فعالتر و بادوامتر بهره برد.
وی در بخش ديگری از سخنان خود گفت: اگر معنويت را از زندگی انسان كنار بگذاريم، او نيز مانند ديگر موجودات خواهد بود و برای اينكه انسان به مقام خليفه الهی و ملكوتی كه در شأن اوست برسد بايد معنويت را در وجودش تقويت كند.
محمدحسين احمدی با اشاره به اينكه جامعه غربی در اثر فقدان معنويت دچار بحران اخلاقی است خاطر نشان كرد: جنايات و انحرافهای اخلاقی كه نمونههای فراوانی از آن در جوامع غربی قابل مشاهده است، با تقويت بعد معنوی روح انسان، رو به زوال خواهد رفت.
رايزن فرهنگی جمهوری اسلامی ايران در آفريقای جنوبی در ادامه خاطر نشان كرد: جريان تشيع به يمن انقلاب اسلامی و امام خمينی(ره) در آفريقای جنوبی آغاز شد و بهرهبرداری از ظرفيتهای ايران اسلامی كه در آنجا علاقمندان زيادی دارد از طريق برقراری ارتباط با ساير گروههای اسلامی و غير اسلامی ضروری است.
وی با اشاره به فعاليتهای فرهنگی رايزنی جمهوری اسلامی ايران در آفريقای جنوبی تصريح كرد: رايزنی فرهنگی برنامههای گوناگون هنری و فرهنگی اعم از نمايش فيلم و ارائه قطعات موسيقی، نشستها، گفتمانهای اسلام و مسيحيت و نمايشگاههای دينی و قرآنی را برگزار میكند و برنامههای ديگری نيز برای ارتقای كيفيت آموزشهای قرآنی در آينده دارد.
محمدحسين احمدی نياز به معنويت را در دوره معاصر بيش از پيش دانست و گفت: در جامعههای برخوردار از تكنولوژیهای پيشرفته و مدرن اين امر بيش از پيش احساس میشود و جستجوی معنويت در خلال روزمرگی زندگی امری بديهی است.
رايزن فرهنگی جمهوری اسلامی ايران در آفريقای جنوبی در پايان خاطرنشان كرد: در آفريقای جنوبی قشر جوان جامعه اعم از مسلمان و مسيحی به معنويت و آموزههای دينی گرايش بسياری نشان میدهند و اين فرصت مغتنمی برای ارائه آموزههای متعالی اسلام در اين نقطه از جهان است.