معمر قذافی رهبر لیبی پس از پیشنهاد تقسیم نیجریه به دوکشور به منظور پایان دادن به خشونت های قومی، پیشنهاد تقسیم این کشور را به چندین کشور بر اساس تفکیک قومیتی مانند یوگسلاوی سابق مطرح کرد.
قذافی در بیانیه ای که روز دوشنبه در خبرگزاری جانا منتشر شد به انتقادهای شدید دولت نیجریه پاسخ داد که گفته بود قذافی با مطرح کردن تقسیم نیجریه به دو کشور، واقعیت این کشور را نادیده می گیرد. قذافی در این بیانیه آورده است "در واقع، مشکل نیجریه نمی تواند با تقسیم شدن آن به دو کشور مسیحی و مسلمان حل شود، این کشور مردم دیگری نیز دارد که بدون ملاحظه مذهبی خواستار استقلال هستند. قذافی افزود نیجریه تنها از دو جامعه مسلمان و مسیحی تشکیل نشده است بلکه چندین قومیت دارد و به ویژه از قوم یوربا Yoruba در شرق و جنوب که خواستار استقلال هستند، قوم ایبو Ibo در غرب و جنوب نیجریه همچنین قوم ایجاوز Ijaws نام برد. فرد شماره یک لیبی گفت الگویی که کشور چند قومیتی نیجریه می تواند از آن بهره ببرد، فدراسیون یوگسلاوی است که به شش کشور مستقل تقسیم شد.
قذافی کوزوو را نیز در این تقسیم بندی به حساب آورد که استقلالش هنوز از سوی همه کشورها به رسمیت شناخته نشده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، رهبر لیبی شانزده مارس گفته بود نیجریه باید با تعبیت از الگویی که در سال هزار و نهصد و چهل و هفت به تشکیل پاکستان و جدایی آن از هند منجر شد به دو کشور تقسیم شود. این پیشنهاد عصبانیت نیجریه را در پی داشت که سفیر خود را از طرابلس برای رایزنی فراخواند. وزارت خارجه نیجریه در واکنش به این پیشنهاد قذافی اعلام کرد سخنان حساس و اغلب غیرمسئولانه سرهنگ قذافی، رفتارهای نمایشی و طمطراق وی اینقدر زیاد است که قابل شمارش نیست. دیوید مارک رئیس مجلس سنای نیجریه نیز قذافی را "دیوانه" توصیف کرد. نیجریه، پرجمعیت ترین کشور آفریقایی با حدود صد و پنجاه میلیون نفر جمعیت اوایل مارس شاهد خشونت های قومی مرگبار در ایالت پلاتو در مرکز این کشور بود. این کشور عملا از مرکز بین شمال مسلمان نشین و جنوب مسیحی نشین تقسیم شده است. ایالت پلاتو نیجریه به مرکزیت شهر جاس خط مرزی بین شمال و جنوب این کشور به شمار می رود.