سفير سودان در لبنان اتهامات "جنبش خلق جنوب سودان" (جنبش مخالف دولت) مبني بر تلاش حزب حاکم براي تلقب در انتخابات را رد و تاکيد کرد که نظارت گسترده داخلي و بين المللي امکان هرگونه تقلب را در انتخابات آينده اين کشور منتفي کرده است.
"ادريس سليمان" روز پنجشنبه در گفت و گو با شبکه خبري "العالم" از بيروت پايتخت لبنان، اظهار داشت: تنش و کشمکش شديد در عرصه سياسي سودان به دليل اهميت زياد انتخابات آينده است که در همه سطوح حاکميت برگزار خواهد شد.
وي افزود: سودان براي برگزاري اين انتخابات که در چارچوب توافقنامه امضا شده ميان طرف هاي سوداني برگزار خواهد شد کاملا آماده است وتعويق آن غيرممکن مي باشد.
سفير سودان در لبنان با بيان اينکه مخالفان دولت عمر البشير بر سر درخواست تعويق انتخابات اتفاق نظر ندارند، ادعاي برخي از آنان مبني بر تلاش حزب حاکم براي تقلب در انتخابات را رد کرد و دليل مطرح کردن چنين ادعاهايي را پيشي گرفتن حزب حاکم "کنگره ملي" و "عمر البشير" رييس جمهوري کنوني سودان و افزايش شانس آنها در انتخابات عنوان کرد.
وي درخواست مخالفان دولت براي تشکيل دولتي طايفه اي را خلاف قانون اساسي دانست و با تاکيد بر اينکه اين مساله بر پيچيدگي اوضاع در سودان خواهد افزود؛ خاطر نشان کرد: در صورت تشکيل چنين دولتي امکان برگزاري همه پرسي درباره سرنوشت جنوب سودان وجود نخواهد داشت.
سفير سودان در لبنان با رد ارتباط دادن چاپ برگه هاي اخذ راي در داخل سودان با احتمال تقلب در انتخابات تاکيد کرد: وجود نظارت گسترده داخلي و بين المللي امکان هرگونه تقلب در انتخابات را از بين مي برد و اين در حالي است که مسوولان کميسارياي انتخابات هم به ملي گرايي و فراجناحي معروفند.
انتخابات بزرگ و سرنوشت ساز سودان که قرار است يازدهم تا سيزدهم آوريل( 22 تا 24فروردين ماه ) برگزار شود، با چالش هاي زيادي مواجه است که از جمله تحريم اين انتخابات ، تعويق دوباره زمان برگزاري و دخالت هاي خارجي براي تغيير نتايج آن است.
کميسارياي انتخابات سودان که رياست آن را يک قاضي بازنشسته و سياستمدار اهل جنوب اين کشور به نام " ابيل الير" برعهده دارد، يازدهم ماه آوريل آينده را براي برگزاري انتخابات سودان تعيين کرده است.
در يازدهم آوريل قرار است چندين انتخابات شامل انتخابات رياست جمهوري، رييس دولت جنوب ، مجلس ملي (450 کرسي)، 25 ايالت ( 15 ايالت در شمال و 10 ايالت در جنوب) ، مجلس منطقه اي قانونگذاري در جنوب(170 کرسي) و مجالس قانونگذاري هريک از ايالت ها( 48 کرسي بجز خارطوم و جنوب کردوان) بطورهمزمان برگزار شود.
قرار بود اين چند انتخاب در پايان سال چهارم دوره انتقالي يعني در ماه ژوئيه سال گذشته (2009) برگزار شود اما کميسارياي انتخابات براي دو بار آن را به تاخير انداخت.
سليمان پيش بيني کرد که آراي شهروندان سوداني تکليف بسياري از افرادي که سعي مي کنند خود را محبوب مردم سودان جلوه دهند ،مشخص خواهد کرد و اين افراد ديگر در عرصه سياسي سودان ظهوري نخواهند داشت.
در همين حال سخنگوي جبهه خلق براي آزادي سودان (شورشيان سابق جنوب) حزب حاکم اين کشور را به تلاش براي تقلب درانتخابات و قبضه کردن تبليغات انتخاباتي و استفاده از اموال دولتي متهم کرد و گفت که اين جبهه عملکرد دولت و کميسارياي انتخابات را در رعايت سلامت و شفافيت انتخابات زير نظر دارد.
"يان ماتيو شول" در گفت وگو با شبکه خبري (العالم ) با بيان اينکه " رابطه اي بين انتخابات عمومي و همه پرسي درباره سرنوشت جنوب سودان وجود ندارد" ، خاطرنشان کرد: اقدامات تضمين کننده سلامت و شفافيت انتخابات به شيوه درستي اجرا نشده است و با وجود اينکه احزاب مخالف ملاحظات خود را ارايه کرده اند اما کميسارياي انتخابات به اين ملاحظات توجهي نکرده است.
وي افزود: برگه هاي راي گيري درچاپخانه حزب حاکم در شهر "خارطوم" پايتخت سودان چاپ شده و اين درحالي است که بين طرف هاي سوداني توافق شده بود اين برگه ها در آفريقاي جنوبي و يا انگليس چاپ شود و همچنين حزب کنگره ملي حاکم در سودان از رسانه هاي تبليغاتي استفاده مي کند و آنها را قبضه کرده است درحالي که امکانات تبليغاتي بايد براي همه احزاب سوداني فراهم باشد.
شول گفت: وزير اطلاع رساني سودان دستوري را درخصوص ممنوعيت استفاده جبهه خلق سودان از رسانه هاي براي تبليغات انتخاباتي صادر کرده و اين درحالي است که حزب حاکم از اموال دولتي براي تبليغات انتخاباتي خود استفاده مي کند.
سخنگوي جبهه خلق سودان براي آزادي سودان با رد اين موضوع که تعويق برگزاري انتخابات، خواسته اساسي اين جبهه است،خاطرنشان کرد: جبهه خلق سودان روند انتخابات را بررسي و عملکرد دولت خارطوم و کميسارياي انتخابات را زير نظر دارد.