شبکه بی بی سی گزارش داد احزاب عمده سودان به علت نگرانیهای امنیتی و نگرانی از تقلب از شرکت در انتخابات اتی این کشور خودداری کردند.
شبکه بی بی سی افزود انتخابات پیشروی سودان قرار بود نخستین انتخابات چند حزبی این کشور بعنوان بزرگترین کشور افریقا از سال هزار و نهصد و هشتاد و شش باشد. گزارشگر بی بی سی هم در گزارشی از خارطوم گفت احزاب عمده سودان از ماهها پیش تهدید کرده بودند انتخابات پیشروی این کشور را تحریم خواهند کرد.
اکنون این تهدیدات عملی می شود.
صادق المهدی نخست وزیر سابق سودان و رهبر یکی از احزاب مهم شمال سودان اعلام کرد وی به همراه شمار دیگری از احزاب انتخابات ریاست جمهوری سودان را تحریم کرده اند.
بر اساس این گزارش، احزاب مخالف در سودان اعلام کرده اند عمر البشیر رئیس جمهور کنونی و حزب کنگره ملی وابسته به وی در انتخابات تقلب خواهند کرد. خبرنگار بی بی سی افزود گروههای حقوق بشر و گروههای بین المللی بحران، دیدگاه احزاب مخالف سودان را درباره وقوع تقلب های گسترده در انتخابات اتی این کشور تایید کرده اند. براساس این گزارش ، احزاب شمال سودان در مسیر تحریم انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی این کشور از گروه مخالف جنوب این کشور تبعیت می کند.
زیرا نامزدهای این گروه که پیش از این یک گروه شبه نظامی بود روز چهارشنبه کناره گیری خود را از انتخابات ریاست جمهوری، پارلمانی و محلی اعلام کردند. خبرنگار بی بی سی گفت یکی از احزاب مخالف سودان به رهبری حسن الترابی تصمیم گرفته است در انتخابات ریاست جمهوری این کشور شرکت کند.
حسن الترابی پیش از این همپیمان عمرالبشیر بود بعدها به مخالفان وی پیوست.
اکنون رقابت وی با البشیر رقابت میان دو نامزد اسلامگرا است. خبرنگار بی بی سی در پایان گفت رهبری دولت سودان به یک پیروزی قاطع در انتخاباتی قابل احترام نیاز دارد.
وی به اتهام ارتکاب جنایات جنگی تحت تعقیب دادگاه بین المللی لاهه است.
اما کناره گیری احزاب عمده از انتخابات سودان ضربه ای به اعتبار این انتخابات است.