دور پنجم مذاكرات فلسطين بين جنبشهاي فتح و حماس تحت نظارت رييس سازمان اطلاعات مصر در قاهره از سر گرفته شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عزام الاحمد، رييس فراكسيون فتح در شوراي قانونگذاري فلسطين و عضو اين جنبش در مذاكرات قاهره، به سختيهاي موجود در خصوص ايجاد توافق بر سر دولت آيندهي فلسطين و برنامهي سياسي آن اعتراف كرد.
وي اظهار داشت: براي تحقق اين امر موافقت حماس با تعهدات سازمان آزادي بخش فلسطين ضروري است.
تلويزيون نابلس به نقل از احمد عزام گزارش داد: عمر سليمان، رييس سازمان اطلاعات مصر برگزاري دور نهايي مذاكرات ملي فلسطين را جهت امضاي توافقنامهي نهايي براي پايان دادن به اختلافات داخلي فلسطين تا اوايل ماه ژوئيه خواستار شد.
وي افزود: عمر سليمان به رهبران گروههاي فلسطيني شركت كننده در مذاكرات ملي قاهره تاكيد كرد كه مصر از تمام امكانات مادي و سياسياش براي پايان دادن به شكاف داخلي فلسطين استفاده ميكند و گامهايي عملي را براي تحقق آن اتخاذ خواهد كرد.
وي عنوان داشت: سليمان خطاب به نمايندگان حماس و فتح تاكيد كرده است، در صورت امضا و يا عدم امضاي اين توافقنامه ما اين امر مهم را محقق ميسازيم.
الاحمد تاكيد كرد كه در جلسه امروز (يكشنبه) گروههاي فلسطيني، فتح و حماس پاسخ نهايي خود را در خصوص مسايل مورد اختلاف اعلام ميكنند.
وي خاطر نشان كرد: قاهره طي چند روز آينده از كميتههاي پنج جانبه ميخواهد تا پيش نويس نهايي توافقنامه را تهيه كنند.
عمر سليمان در ديدار با اعضاي هياتهاي حماس و فتح به شكلي قاطعانه تاكيد كرد كه منافع ملي فلسطين ايجاب ميكند، شكاف داخلي هرچه سريعتر پايان يابد و ادامه وضعيت كنوني كه دشمنان ملت فلسطين سعي در تحكيم آن را دارند، امكان پذير نيست.
وي افزود: تمامي اعراب از تلاش مصر براي پايان دادن به شكاف داخلي فلسطين حمايت ميكنند و مصر تنها نقش ميزبان اين مذاكرات را ندارد بلكه نقشي فعال و جدي را در اين مذاكرات ايفا خواهد كرد.
اسماعيل رضوان، يكي از رهبران جنبش حماس نيز تاكيد كرد: اين مذاكرات با نشستهاي دو جانبه و مستقيم بين رهبران فتح و حماس از روز شنبه آغاز شده و دو روز ادامه خواهد داشت كه پس از آن جلسهي گستردهتري با حضور تمامي گروههاي شركت كننده در مذاكرات ملي برگزار ميشود.
وي عنوان داشت: پروندههايي كه در دور پنجم مذاكرات بررسي ميشود، عبارتند از پرونده دولت، امنيت، كنترل اوضاع در دولت موقت و پرونده انتخابات.
رضوان همچنين اخبار مربوط به موافقت حماس با تشكيل دولت "توافق ملي موقت" به رياست محمود عباس را رد كرد و ابراز اميدواري كرد كه جنبش فتح جهت تحقق وحدت ملي انعطاف پذيري بيشتري نشان داده و از ديكتههاي خارجي دوري كند.
بر اساس گزارش سايت اينترنتي شبكه المنار، يك مقام مسوول مصري نيز تاكيد كرد: مذاكرات ملي فلسطين در مراحل پاياني قرار گرفته و ما اميدواريم كه دستيابي به توافق توسط گروههاي فلسطيني به شكاف داخلي موجود در فلسطين پايان دهد.
نافذ عزام، يكي از رهبران جنبش جهاد اسلامي فلسطين نيز در واكنش به اخبار مربوط به اعمال فشارهاي قاهره بر مذاكره كنندگان فلسطيني اظهار داشت: اين اظهارات از در تنگنا قرار گرفتن مصريها به دليل طولاني شدن مذاكرات و عدم دستيابي به توافق تا به اين لحظه حكايت دارد.
وي افزود: ما بايد نسبت به وضعيت موجود واقعبين باشيم و هر چه سريعتر براي نجات مردم فلسطين از اين بحران خارج شويم.
اين مقام جنبش جهاد اسلامي فلسطين تاكيد كرد كه اين جنبش تمام تلاشش را براي موفقيت مذاكرات ملي به كار ميبندد.
از سوي ديگر، فوزي برهوم سخنگوي جنبش حماس نيز تاكيد كرد: مسالهي به رسميت شناختن اسراييل موضوعي است كه در چارچوب مذاكرات ملي فلسطين مطرح نخواهد بود.
وي تاكيد كرد: ما با جنبش فتح تمامي گزينهها را با حفظ اصول ملي به طوري كه با اهداف ملي ما تعارض نداشته باشد بررسي ميكنيم، اما پيشنهادات آمريكا مبني بر به رسميت شناختن رژيم صهيونيستي و شرطهاي كميته چهار جانبه چيزي است كه قابل قبول نيست.
محمود الزهار، يكي از رهبران برجسته حماس نيز تاكيد كرد: دور پنجم مذاكرات ملي فلسطين بر محور تشكيل دولت توافق ملي و پروندههاي مربوط به انتخابات و امنيت استوار خواهد بود.
وي تاكيد كرد: ما هرگز با اين موضوع كه دولت آينده فلسطين به تعهدات سازمان آزادي بخش فلسطين به معناي به رسميت شناختن اسراييل پايبند باشد، موافق نيستيم.
الزهار تاكيد كرد: اين موضع ايدئولوژيكي ما است كه هرگز از آن چشم پوشي نخواهيم كرد.
88/02/27