نامزد حزب کنگره خلق سودان گفت که برغم برخي مشکلات در روند برگزاري انتخابات آينده اين کشور ، حزب متبوعش در اين انتخابات شرکت مي کند.
"عبدالله دينگ نيال " روز شنبه درگفت وگو با شبکه خبري (العالم) با بيان اينکه روابط حزب کنگره مردمي سودان با احزاب مخالف دولت خارطوم با وجود برخي اختلاف نظرها قطع نشده است، خاطرنشان کرد که مخالفان دولت کنوني سودان نگران سوء استفاده از اموال عمومي وتقلب از سوي حزب حاکم کنگره ملي هستند.
وي فرصت بازگشت به عرصه انتخابات براي کساني که اين رويداد مهم سياسي و سرنوشت ساز را تحريم کرده اند، از دست رفته ندانست.
انتخابات بزرگ و سرنوشت ساز سودان که قرار است يازدهم تا سيزدهم آوريل( 22 تا 24فروردين ماه ) برگزار شود، با چالش هاي زيادي مواجه است که از جمله تحريم اين انتخابات ، تعويق دوباره زمان برگزاري و دخالت هاي خارجي براي تغيير نتايج آن است.
کميسارياي انتخابات سودان که رياست آن را يک قاضي بازنشسته و سياستمدار اهل جنوب اين کشور به نام " ابيل الير" برعهده دارد، يازدهم ماه آوريل آينده را براي برگزاري انتخابات سودان تعيين کرده است.
در يازدهم آوريل قرار است چندين انتخابات شامل انتخابات رياست جمهوري، رييس دولت جنوب ، مجلس ملي (450 کرسي)، 25 ايالت ( 15 ايالت در شمال و 10 ايالت در جنوب) ، مجلس منطقه اي قانونگذاري در جنوب(170 کرسي) و مجالس قانونگذاري هريک از ايالت ها( 48 کرسي بجز خارطوم و جنوب کردوان) بطورهمزمان برگزار شود.
قرار بود اين چند انتخاب در پايان سال چهارم دوره انتقالي يعني در ماه ژوئيه سال گذشته (2009) برگزار شود اما کميسارياي انتخابات براي دو بار آن را به تاخير انداخت.
اما رهبر جنبش آزاديبخش خلق سودان که از احزاب مخالف دولت " عمر حسن البشير" است پا را از اين فراتر گذاشته ، و با زير سئوال بردن سلامت و شفافيت انتخايات آينده سودان خواستار انحلال دولت و تشکيل دولت وحدت ملي براي تعيين ساختار حاکميت اين کشور شد.
"عبداللطيف اسماعيل" نيز در گفت و گو با شبکه خبري العالم اظهار داشت: حزب حاکم با کودتاي نظامي بر سر کار آمده و 20 سال است که سلطه آن بر همه ارکان حکومت و اقتصاد سودان سايه افکنده است و در صورت ادامه اين وضعيت، انتخابات تنها يک " نمايش سياسي " خواهد بود.
وي به ادامه بحران در دارفور سودان اشاره کرد و مدعي شد که انتخابات قادر نخواهد به اين بحران مزمن پايان دهد.
رهبر جنبش آزاديبخش خلق سودان به عمر البشير توصيه کرد که از سمت رياست جمهوري سودان استعفا دهد و اجازه دهد ابتدا دولت وحدت ملي تشکيل شود و سپس انتخابات برگزار گردد.
اسماعيل با بيان اينکه مخالفان با دولت عمر البشير به توافقي نرسيده اند، خارطوم را متهم کرد که به هيچ تعهد و توافقنامه اي پايبند نيست.
وي تنها راه حل مشکلات سودان را تشکيل دولتي مورد قبول همه سوداني ها دانست.
در همين حال يک عضو دفتر سياسي حزب کنگره خلق سودان به رهبري عبدالله دينگ نيال نيز در گفت وگو با شبکه العالم، تصميم برخي احزاب مخالف براي تحريم انتخابات سودان را بي اهميت دانست و گفت که اين اقدام در نتيجه انتخابات تاثيري ندارد.
" محمد حسب الرسول " با تاکيد به اينکه مخالفان دولت عمر البشير موضعي يکپارچه ندارند، زيرا تنها سه حزب از شرکت در انتخابات اعلام انصراف کردند، گفت که اين اقدام بعداز مهلت قانوني انجام شده و در نتيجه اهميتي ندارد.
وي کميسارياي انتخابات سودان را قانوني و مورد تاييد همه احزاب و گروه هاي سياسي دانست وتاکيد کرد که مردم سودان با شرکت در انتخابات ، سرنوشت آينده کشورشان را با راي و نظر خود رقم خواهند زد.
عضو دفتر سياسي حزب کنگره خلق سودان گفت اين مردم سودان هستند که با شرکت در انتخابات ، مسئولان آينده کشورشان را انتخاب مي کنند و بايد به راي و نظر آن ها احترام گذاشت.
"موسي طاها " از مقامات حزب حاکم سودان در واکنش به درخواست هاي مخالفان دولت درباره انتخابات، اين درخواست ها را "نابجا " خواند و انتخابات را گامي درست در مسير برقراري دموکراسي در کشورمتبوعش دانست.
طاها در گفت وگو با شبکه خبري(العالم)، خاطرنشان کرد: مخالفان دولت سودان همواره خواهان گردش مسالمت آميز قدرت و حاکميت دموکراسي و انتخابات در کشور بوده اند و حالا که خارطوم به صندوق هاي اخذ راي روي آورده است تا اين خواسته آنها را تحقق بخشد، مخالفان دولت قادر نيستند موضعي واحد در قبال انتخابات اتخاذ کنند.
وي افزود:مخالفان دولت سعي مي کنند با حمايت از جنبش خلق جنوب موضعي ديگراتخاذ کنند اما موضع گيري اين جنبش در قبال مشارکت در همه انتخابات به جز انتخابات رياست جمهوري سبب بروز گسست در مواضع مخالفان دولت شد.
سه حزب مخالف دولت سودان از جمله حزب امت فرآيند انتخابات را تحريم و سه حزب ديگر مخالف بر مشارکت در انتخابات تاکيد کردند.