يك مجله آمريكايي در تحليلي نوشت از آنجايي كه مديركل سابق آژانس بينالمللي انرژي اتمي مدتها از مصر دور بوده است با جماعت "اخوان المسلمين " ارتباط برقرار كرده است تا بتواند در انتخابات رياستجمهوري مصر رقابت كند.
به گزارش فارس به نقل از مجله آمريكايي "فارين پالسي "، "محمد البرادعي "، 67 ساله، از زمانيكه از سمت خود به عنوان مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي در دسامبر سال گذشته ميلادي كنارهگيري كرد، بخت خود را براي سياستهاي انتخاباتي در ميهن خود در مصر آزموده است، گرچه اين مسئله يك فرضيه است اما نامزدي احتمالي البرادعي در انتخابات رياستجمهوري سال 2011 مصر، "حسني مبارك " مخالف سياسي رو به مرگ وي در مصر را تحريك ميكند.
اين مجله سپس افزود: هنوز، تلاش البرادعي براي رياستجمهوري بسيار ناچيز و محدود است و نهايتاً، سيستم سياسي مصر به نفع "حسني مبارك " و سلسله وي تغيير يافته است. حسني مبارك، كه رنجور و ناتوان است و در بيست و نهمين سال از حكومت خود به سر ميبرد، احتمال ميرود كه به حكومت خود در اين خلال ادامه دهد و قدرت به "جمال " فرزند و وارث وي واگذار شود.
بنا بر اين گزارش، البرادعي يك مشكل اساسي دارد و آن كمبود حوزه انتخاباتي است. عليرغم آنكه البرادعي داراي حق داخلي است، وي فرزند يكي از برجستهترين حقوقدانان قاهره است، اما غيبت وي از سياست مصر از اواخر دهه 1970 منجر شده است تا بسياري، وي را بعنوان يك سياستمدار غيرمحلي بنگرند بنابراين حتي اگر مديركل سابق آژانس بينالمللي به گونهاي بتواند معيارهاي لازم را داشته باشد نيز احتمالا به جاي آنكه به يك مرد سياسي تبديل شود به يك نماد و سمبل تبديل ميشود.
اين مجله آمريكايي سپس با بيان اين مطالب اينگونه ادامه داد كه تمامي اين موارد توضيحي است براي اين مسئله كه چرا البرادعي با جماعت اسلامي "اخوان المسلمين " مصر ارتباط برقرار كرده است. در اواخر ماه فوريه سال جاري ميلادي، البرادعي در قاهره با سران اين حزب سياسي ديدار كرد تا "ائتلاف ملي براي تغيير " كه يك طيف گسترده از احزاب مخالف سراسر مصر به ويژه گروه اخوان المسلمين را شامل ميشود، تشكيل دهد و رهبران اين جماعت نيز تلاشهاي البرادعي را تأييد كردند.
فارين پالسي افزود كه چنين تعاملي براي سياستهاي خرد البرادعي خوب است، نهايتاً جماعت اخوان المسلمين با در دست داشتن يك پنجم از كرسيهاي پارلمان مصر، به خوبي ميتواند قدرت سياسي مهمي را اداره كنند.
بنا بر اين گزارش، در هفتههاي اخير، دولت حسني مبارك كه چالش انتخاباتي جدي در انتخابات پارلماني سال جاري را پيشبيني كرده است، سركوب اين جنبش را آغاز كرده است، بخش زيادي از رهبران اين جنبش را از بين برده است و از درجات آنها كاسته است، در نتيجه اعضاي اين جماعت براي احياي سياسي تلاش ميكنند و ائتلاف سياسي البرادعي به اخوان المسلمين پيشنهاد راهي جذاب ميدهد تا بدون واگذار كردن بخش زيادي از قدرت به مبارك، در سياست باقي بمانند.