يک عضو جمعيت ملي براي تغيير در مصر ، سفرهاي دوره اي محمد البرادعي مديرکل سابق آژانس بين المللي انرژي اتمي در اين کشور ، انتقاد او از سياست حزب حاکم و دعوت به تغيير درمصر را نشان دهنده ميهن پرستي وي دانست.
"عبدالجليل مصطفي" روز شنبه در گفت و گو با شبکه خبري العالم ، البرادعي را شخصيتي موفق و کارشناسي متخصص و متمايز دانست که با جامعه مصري ارتباطي ناگسستني دارد.
وي ، برخي تحليل هاي هواداران حزب حاکم مبني بر دور بودن البرادعي از جامعه مصري به مدت چهل سال و نداشتن شناخت کافي از جامعه اين کشور را مردود دانست و گفت: اگر در کشور آزادي بيان و دموکراسي حاکم باشد، اين مردم هستند که در انتخاباتي آزاد و سالم به کساني که از امکانات يکسان براي نامزدي در انتخابات برخوردارند، آزادانه راي مي دهند و او را به عنوان نماينده خود بر مي گزينند.
مصطفي درباره احتمال رد درخواست البرادعي براي اصلاح قانون اساسي به منظور فراهم شدن امکان شرکت وي در انتخابات از سوي دولت مصر گفت : دراين صورت ديکتاتوري همچنان بر مصر حاکم خواهد ماند و ملت مصر همچنان از داشتن حق انتخاب آزادانه نامزد منتخب خود محروم خواهد بود.
اين درحالي است که عمرعبدالله الرفاعي نماينده حزب ملي حاکم در مصر ضمن دفاع از رياست جمهوري حسني مبارک به شبکه العالم گفت : البرادعي چهل سال خارج از مصر زندگي کرده و در انرژي اتمي و کار در آژانس بين المللي انرژي اتمي به رهبري آمريکا تخصص دارد و درهمه اين مدت چهل ساله کاري براي کشورش نکرده است.
وي افزود : در حال حاضر در مصر آزادي بيان وجود دارد و اين کشور از درون شاهد تغيير و اصلاح است و به همين سبب بايد از سياست هاي داخلي و خارجي حسني مبارک تجليل کرد.
محمد البرادعي روز جمعه با طرح شعار تغيير در مصر ، قانون وضعيت فوق العاده را که تجمع عليه حکومت را ممنوع مي کند به چالش کشيد و از احتمال نامزدي خود براي رياست جمهوري آينده مصر خبر داد.
البرادعي در ماه فوريه پس از 12 سال رياست آژانس بين المللي انرژي اتمي در وين به مصر بازگشت و جاني تازه در کالبد عرصه سياسي مرده اين کشور دميد.
تحليلگران سياسي معتقدند که دولت مصر به خوبي درک مي کند که بايد رفتاري متفاوت با البرادعي پيشه کند زيرا البرادعي يک رقيب سياسي عادي نيست و افکارعمومي جامعه جهاني پيگير اقدامات او در مصر است.