روسیه روز سه شنبه طرح جدیدی را در تلاش برای اطمینان خاطر یافتن از این که دزدان دریایی بازداشت شده از مجازات نمی گریزند، مطرح کرد.
ویتالی چورکین سفیر روسیه در سازمان ملل متحد گفت پیش نویس قطعنامه ای را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کرده که مستلزم آن است بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد گزارشی را ظرف سه ماه در خصوص راه های تقویت نظام بین المللی حقوقی ارائه کند تا اطمینان خاطر حاصل شود که هیچ گونه بخشودگی برای دزدان دریایی که دستگیر می شوند، وجود ندارد. روسیه این طرح را یک روز پس از آن اعلام کرد که تفنگداران هلندی یک کشتی المانی را از اسارت دزدان دریایی ازاد کردند.
دو روز پیش از آن نیز دزدان دریایی سومالی یک کشتی نفتکش معتلق به کره جنوبی را که از عراق عازم آمریکا بود در خلیج عدن ربودند. چورکین گفت : " دزدی دریایی رو به افزایش است و در حال تبدیل شدن به دردسری بزرگ برای جامعه بین المللی است".
سومالی از سال هزار و نهصد و نود و یک میلادی دولت مرکزی منسجمی نداشته و در بیست سال گذشته خشونت های زیادی در این کشور منطقه شاخ آفریقا روی داده است، به همین علت است که دزدان دریایی می توانند آزادانه در سواحل این کشور فعالیت کنند. علاوه بر سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، اتحادیه اروپا، چین، ژاپن، روسیه و آمریکا نیز کشتی هایی جنگی را به سواحل سومالی و خلیج عدن اعزام کرده اند.
با این حال، سازمان بین المللی دریانوردی اعلام کرده است دزدان دریایی سومالی سال گذشته چهل و هفت کشتی را ربودند و دویست و هفده حمله را صورت دادند.
بیش از یکصد خدمه کشتی های ربوده شده همچنان در اسارت دزدان دریایی سومالی قرار دارند. شورای امنیت سازمان ملل متحد مجازات هایی را علیه دزدان دریایی اعمال کرده و به کشورها اجازه داده است آنها را در آب های سرزمینی سومالی تحت تعقیب قرار دهند و همه راه های ضروری را برای ممانعت از دزدی دریایی به کار برند. چورکین از تلاش های برخی کشورهای منطقه شرق آفریقا از جمله کنیا و جزایر سیشل در محاکمه دزدان دریایی قدردانی کرد با این حال، گفت : " ما می دانیم که آنها تحت فشار قرار دارند و با مشکلاتی در این خصوص مواجه هستند ". وی از آزاد شدن تعدادی از دزدان دریایی بازداشت شده به علت آنکه مکانی برای محاکمه آنها وجود ندارد، ابراز نگرانی کرد. بالغ بر بیست و پنج هزار کشتی سالانه از خلیج عدن در نزدیکی سواحل شمالی سومالی عبور می کنند. به گزارش اسوشیتدپرس از سازمان ملل متحد، دزدان دریایی سومالی با حملات به کشتی های تجاری در یکی از پر ترددترین مسیرهای دریایی تجاری در غرب اقیانوس هند، سال گذشته بالغ بر شصت میلیون دلار باج دریافت کردند.